TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cosmografia (Ediţie bilingvă)

Bernardus Silvestris
Colecții/Serii: Biblioteca Medievală
Cosmografia lui Bernardus Silvestris (Bernard din Tours) este una dintre cele mai importante lucrari din literatura scolii de la Chartres,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1726-5
EAN-16: 978973461726
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cosmografia lui Bernardus Silvestris (Bernard din Tours) este una dintre cele mai importante lucrari din literatura scolii de la Chartres, marturie a intilnirii dintre traditiile filosofiei grecesti, literatura latina si cadrele de gindire ale teologiei crestine. Relevanta pentru imaginarul medieval, pentru istoria poeziei si a filosofiei, pentru istoria simbolurilor culturale si a cosmologiei, lucrarea lui Bernardus Silvestris expune succesiv constituirea lumii si a corpului uman. Versiunea in limba romana este insotita de doua dintre textele esentiale pentru exegeza operei: prefata pe care regretatul savant Michel Lemoine a publicat-o, in 1998, la Editions du Cerf, la propria versiune franceza a tratatului – si ea in premiera in patria lui Bernard –, precum si un comentariu referitor la principiile feminine ale tratatului, semnat de profesorul Jean Jolivet.

Autor: Bernardus Silvestris
Ediţie îngrijită de: Ana Palanciuc
Traducător: Ana Palanciuc, Florina Ion
Prefaţator: Michel Lemoine
Postfaţator: Jean Jolivet
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Cosmographia. De mundi universitate
Pagini: 296
Limba: Română, Latină
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
filozofie medievală, şcoala de la Chartes, filozofie greacă, teologie creştină, literatură latină, imaginarul medieval, istoria simbolurilor culturale
  • Bernardus Silvestris - Autor
    Bernardus Silvestris (cca 1085-1178), filosof si poet din Scoala de la Chartres, cea mai importanta pina la ascensiunea universitatilor de la sfirsitul secolului al XII-lea. Opera sa majora e Cosmografia. Ii sint, de asemenea, atribuite doua comentarii, unul la Eneida, celalalt la De nuptiis Philologiae et Mercurii a lui Martianus Capella, si doua poeme intitulate Mathematicus si Experimentarius.  
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2010, Orizont, nr. 9 - Claudiu Arieşan
"Cosmografia contine una dintre cele mai notorii lucrari apartinind scolii scolastice din Chartres, Cosmographia de secol XII a lui Bernard din Tours. Tratatul alcatuit din capitolele Megacosmos si Microcosmos expune succesiv constituirea lumii si a corpului uman, la confluenta traditiilor triadice consacrate de adincimea filozofiilor grecesti, de limpezimea literaturii latine si de forta teologhisirii crestine. Lamuritoare pentru textul ce alterneaza elegant pasajele in proza cu cele poetice sint cele doua studii franceze atasate traducerii, ce aduc un plus de pregnanta demersului editorial de fata, unul iarasi pe deplin laudabil."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus