TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Filosofia lui Habermas

Andrei Marga
Colecții/Serii: Collegium
Cititorul este introdus in opera lui Habermas pe calea directa si elocventa a prezentarii intuitiilor majore, a tezelor si a conceptelor specifice,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0216-0
EAN-16: 973460216
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cititorul este introdus in opera lui Habermas pe calea directa si elocventa a prezentarii intuitiilor majore, a tezelor si a conceptelor specifice, apelind la citatele hotaritoare. Filosofia lui Habermas recurge la biografia ginditorului atit cit este nevoie pentru a putea situa, in vederea intelegerii, filosofia sa. Amplorii neobisnuite a filosofiei lui Habermas i se face fata lamurind, cit mai devreme posibil, orizontul nou deschis de ginditor si identificind dezlegarile originale de probleme din diferitele domenii abordate.

Cuprins extins:
Recuperarea politicii
Teoria societatii actuale
Teoria stiintei
Etica discursiva
Filosofia istoriei
Teoria modernitatii
Unificarea europeana
Filosofia dreptului
Filosofia educatiei
Filosofia in era postmetafizica
Filosofia politica
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 520
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
filosofie, biografie, analiză, teoria societăţii, teoria ştiinţei, etică discursivă, filosofia istoriei, teoria modernităţii
  • Andrei Marga - Autor
    Andrei Marga este profesor de filosofie contemporana si teoria argumentarii la Universitatea „Babes-Bolyai”. S-a specializat in filosofie contemporana in Germania Federala (1975-1976) si Statele Unite ale Americii (1991 si 1996). Este autorul volumelor: Herbert Marcuse. Studiu critic (1980); Rationalitate, comunicare, argumentare (1991); Explorari in actualitate (1995); Universitatea in tranzitie (1996); Educatia in tranzitie (1999); Relativismul si...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2006, Cuvântul - Ana Pantea
"Filosofia lui Habermas ofera cadrul teoretic pentru intelegerea realitatilor pe care le traim noi astazi – la nivel politic, social, religios sau stiintific. Acest volum s-a nascut din preocuparea constanta a autorului pentru spatiul public, pentru agora. Am convingerea ca Filosofia lui Habermas isi va gasi locul binemeritat si aplicarea practica in chiar acest spatiu."
mai 2006, aLtitudini - Ovidiu Pecican
"Filosofia lui Habermas provoaca la o redutabila lectura, vorbind in egala masura despre autorul discutat si despre cel care discuta."
aprilie 2006, Apostrof - Vasile Muscă
"Cu aceasta carte, Andrei Marga da cea mai buna monografie filosofica dedicata unui autor care s-a scris la noi dupa al doilea razboi mondial. Trebuie sa recunoastem ca genul acesta al cercetarii de tip monografic a fost destul de putin frecventat in scrisul filosofic romanesc mai recent, si pentru ca imprejurarile unei cercetari libere, pe care le reclama scrierea unei monografii, nu erau asigurate. Filosofia lui Habermas se inscrie ca o piesa de valoare in fondul profesional si solid al literaturii filosofice de la noi. Cartea este clara si foarte riguros organizata logic, demonstrind respectul autorului ei pentru cititorii sai. Cauza claritatii gindirii si scrisului profesorului Marga vine dintr-o stapinire suverana a temei Jurgen Habermas, pe care o controleaza pina in amanuntele sale ultime."
24 octombrie 2006, Bucureştiul cultural - Petru Vaida
"Cartea profesorului Andrei Marga Filosofia lui Habermas, consacrata celui mai reprezentativ filosof german de azi si, poate, unul dintre cei mai mari ginditori contemporani, reprezinta rodul unor preocupari de decenii ale filosofului clujean. Inca din 1985 Andrei Marga publica monografia Actiune si ratiune in conceptia lui Jurgen Habermas – una dintre primele publicate in Europa – si dadea (impreuna cu Walter Roth si Iosif Wolf) prima traducere romaneasca din opera filosofului (Cunoastere si comunicare. Jurgen Habermas, 1983). Monografia de fata este desigur mult mai extinsa decit cea din 1985, cuprinzind intreaga evolutie de pina acum a cercetarilor lui Habermas. Autorul atrage atentia de la inceput ca in monografia de fata el urmareste, mai presus de toate, expunerea filosofiei lui Habermas si mai putin examinarea (interpretarea) ei, o optiune decisiva care largeste mult sfera cititorilor potentiali, adresindu-se si celor mai putin initiati. Intemeierea filosofiei lui Habermas pe o baza istorico-filosofica atit de larga permite ca studiul operei ginditorului german, asa cum o prezinta Andrei Marga, sa echivaleze cu o adevarata introducere in intreaga filosofie contemporana."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus