TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Consolările filozofiei

Alain de Botton
Colecții/Serii: Inedit
Consolarea filozofiei originală (la singular), scrisă de Boetius în anul 524 d.Hr., reprezenta o serie de controverse în care...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-669-273-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Consolările filozofiei

MAI MULTE DESPRE CARTE

Consolarea filozofiei originală (la singular), scrisă de Boetius în anul 524 d.Hr., reprezenta o serie de controverse în care Filozofia, întruchipată de o femeie, susţinea un punct de vedere paradoxal: că nenorocirea este preferabilă norocului, fiindcă le dă oamenilor o lecţie bună, în timp ce acesta din urmă îi păcăleşte întruna, făcându-i să spere la fericirea lumească, atât de efemeră şi iluzorie. (De remarcat, în paranteză, că în acea lucrare a fost enunţată pentru prima dată fără echivoc ideea că iubirea pune lumea în mişcare.)

Consolările filozofiei (la plural) ale lui Alain de Botton reprezintă mai mult decât un ecou peste secole al “originalului”. Şi nici nu sună a text filozofic tipic. S-ar zice, mai degrabă, că sună aşa cum ne aşteptăm să sune înţelepciunea, adică enunţând fermecător, inteligent şi surprinzător de instructiv câteva meditaţii personale care ne fac să ne revizuim părerile despre lucruri (dacă nu cumva ni le răstoarnă cu totul).

Autor: Alain de Botton
Traducător: Cristina Drăgulin, Veronica Tomescu
Coperta de: Némethi András Barna
Data apariției: 2006
Editura: Curtea Veche
Titlu original: The Consolations of Philosophy
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
frustrare, dragoste, eseu

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus