TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Estetica filmului

Alain Bergala, Jacques Aumont, Michel Marie
Colecții/Serii: Balkon
Ne-am obisnuit atit de mult cu cinematografia incit ea a ajuns un referent pentru viata noastra cotidiana: sarutam precum Clark Gable in Gone With...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-7913-56-2
EAN-16: 9789737913562
Dimensiuni: 14x23 cm
Tip copertă: Paperback

Estetica filmului

MAI MULTE DESPRE CARTE

Ne-am obisnuit atit de mult cu cinematografia incit ea a ajuns un referent pentru viata noastra cotidiana: sarutam precum Clark Gable in Gone With The Wind, cind ne gindim la o crima ne întoarcem la scena dusului din Psycho, sau la cutitul pentru spart gheata din Basic Instinct, cind visam o masa imbelsugata zburam spre bucatele din Le Festin de Babette si, de multe ori, dupa ce ne certam cu cineva realizam ca ne-am aprins precum Robert de Niro in Raging Bull.

Estetica Filmului raspunde unei suite de intrebari prin care putem intelege cum, in timpul unei vizionari, cinematografia reuseste atit de bine s? ne emotioneze, sa ne transforme:
Ce este un film? Cum izbuteste filmul sa spuna ceva si ce spune in fapt? A dezvoltat cinematografia o rostire a ei, diferita de oricare alta rostire artistica? Cui se adreseaza cinematografia si ce relatie dezvolta cu publicul sau?
Pentru a raspunde acestor interogatii, autorii analizeaza notiunea de film, o reprezentare vizuala si sonora, discuta problema montajului si modalitatile de manipulare prin montaj, vorbesc despre relatia dintre film si realitate, prezinta o istorie a limbajului cinematografic, ofera repere privind analiza textuala a unui film si ofera o imagine a felului in care filmul isi prelucreaza spectatorul.

„De la simpla iluzie de miscare la complexa gama a emotiilor, trecind prin fenomene psihologice precum atentia sau memoria, intreaga cinematografie este conceputa pentru a se adresa mintii umane mimind mecanismele acesteia: psihologic vorbind, filmul nu exista nici pe pelicula, nici pe ecran, ci numai in minte, care ii da realitatea sa.” (Estetica Filmului, p. 172)

Sursă: Idea

Autor: Alain Bergala, Jacques Aumont, Michel Marie
Traducător: Adina-Irina Romoşan, Andreea Pop, Maria Matel-Boatcă
Data apariției: iunie 2007
Editura: Idea Design
Titlu original: Esthétique du film
Pagini: 232
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Cinematografie, Istoria Filmului, Limbaj Cinematografic
  • Michel Marie - Autor
    Michel MARIE este profesor de estetica filmului la Universitatea Sorbonne Nouvelle din Paris, unde a creat și coordonat, începând cu 1970, Departamentul de Studii cinematografice. Este autorul a numeroase lucrări și studii cinematografice, printre care și Noul Val Francez (IBU Publishing, 2010).
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus