TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Hermes Trismegistos. Gnoza şi originile scrierilor trismegiste

George Robert Mead
Colecții/Serii: Cultură şi civilizaţie
Care este legatura dintre zeul egiptean cu cap de ibis care a oferit oamenilor scrisul si zeul grec inaripat, mesager al zeilor? Raspunsul ne este...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-014-1
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Hermes Trismegistos. Gnoza şi originile scrierilor trismegiste

MAI MULTE DESPRE CARTE

Care este legatura dintre zeul egiptean cu cap de ibis care a oferit oamenilor scrisul si zeul grec inaripat, mesager al zeilor? Raspunsul ne este oferit de o traditie orientala straveche, preluata de clasicismul grec si transmisa pana in antichitatea crestina si mai departe.

Inca din vechime, grecii il desemnau pe zeul egiptean Thot cu numele atat de sugestiv si plin de semnificatii de Hermes Trismegistos. Se credea ca el se afla la originea a tot ceea ce zamisleste mintea omeneasca. De aceea era adorat in calitate de creator al tuturor artelor si stiintelor.

Lucrarile atribuite lui Hermes Trismegistos au fost cuprinse intr-o culegere numita generic Corpus Hermeticum. In cartea de fata sunt cercetate cu eruditie si profunzime atat originile traditiei trismegiste, cat si elemente care au influentat-o. In plus, sunt redate texte si comentarii din Platon, Plotin, Proclos, Philon, Origen etc. relevante pentru intelegerea hermetismului, precum si scrieri egiptene si gnostice citate in mod direct sau prin intermediul Parintilor Bisericii.

Autor: George Robert Mead
Traducător: Alexandru Anghel
Data apariției: 2007
Editura: Herald
Titlu original: Thrice Greatest Hermes
Pagini: 288
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
creştinism, religie, teosofie, ezoterism
  • George Robert Mead - Autor
    George Robert S. Mead (1863-1933) a fost un pionier de prim rang in domeniul studiilor gnostice si hermetice. Angajat pe termen lung in studiul gnozei si gnosticismului, Mead a inceput sa publice in 1890 traducerea la marea opera gnostica Pistis Sophia, care a devenit astfel primul codex gnostic disponibil intr-o traducere exacta. Acestei traduceri i-au urmat diferite lucrari publicate in decursul mai multor ani, reunite sub titlul Echoes from the Gnosis, toate...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus