TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Istoria cinematografiei în capodopere. Vîrstele peliculei. (Vol. I) De la Stropitorul stropit la Rapacitate (1895-1924)

Tudor Caranfil
Colecții/Serii: Cinema
Volumul a fost inclus in 2010 in lista „Cele mai bune carti de film”, realizata de un juriu international independent, la...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1414-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul a fost inclus in 2010 in lista „Cele mai bune carti de film”, realizata de un juriu international independent, la solicitarea Polish Filmmaker Association (PFA), cu sprijinul Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

Plecind de la definitia „capodoperei”, care se refera nu doar la calitatile estetice ale unui film, ci si la locul istoric pe care a reusit sa-l ocupe acesta, autorul diseca, „povesteste” si analizeaza productii cinematografice de reper din istoria celei de-a saptea arte, trecind prin „greii” inceputului de secol XX: D.W. Griffith, Charles Chaplin, Max Linder, Eric von Stroheim. Analiza apreciatului critic de film porneste din mai multe perspective: elaborarea mizanscenei, definirea specificului muncii actorului si a regizorului, comunicarea de idei dintre creatorii asa-ziselor „filme de autor”.

Cuprins extins:
Stropitorul stropit
Voiajul in luna
Marele jaf al trenului
Microbii veseli
Independenta Romaniei
Nasterea unei natiuni
Judex
Intoleranta
Viata de ciine
Comoara lui Arne
Muguri zdrobiti
Semnul lui Zorro
Nanuk eschimosul
Cei trei muschetari
Opinia publica (Pariziana)
Neobisnuitele aventuri ale lui Mister West
Rapacitate
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: -
Pagini: 648
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
artă contemporană, cinematografie, istoria cinematografiei, capodopere, film
  • Tudor Caranfil - Autor
    Tudor Caranfil (n. 1931, Galati), critic si istoric de film. Absolvent al Facultatii de Filosofie la Universitatea din Bucuresti, s‑a specializat, ulterior, in filmologie. Din 1959 a fost criticul cinematografic al cotidianului Informatia Bucurestiului unde, intre 1960 si 1970, a redactat saptaminal pagina de cinema intitulata Carnet de cinefil. In 1962 fondeaza primul cinematograf de arhiva din Bucuresti („Prietenii filmului”) pe baza caruia va fi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Ecaterina Oproiu
„Tudor Caranfil, un frenetic al benzii de celuloid, care a dat multe batalii cinefile, legindu-si numele de vitejii de pionierat.”
Călin Căliman
„Parcurgind cartile lui Tudor Caranfil ai senzatia ca te afli in sala de premiera, ca participi la dramele si bucuriile timpului respectiv, ca esti parte integranta din acel timp.”
Magda Mihăilescu
„Cartile lui Tudor Caranfil au destin si el insusi, apartinind celor care cred ca si filmele au soarta lor, se cufunda in povestea fiecaruia, o aduce la suprafata cu o pasiune à la Sainte-Beuve pentru amanuntul biografic. Daca mai adaugam la toate acestea si intensa folosire a imperfectului, timpul povestirii, vom avea imaginea unui Tudor Caranfil romanesc, cu totul altul decit criticul coltos, agresiv, pus pe harta, gata sa iasa la bataie pentru a apara sau a demola ceea ce crede de cuviinta.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus