TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Istoria cinematografiei în capodopere. Vîrstele peliculei. (Vol. V) De la „Cetăţeanul Kane” la „Traiască Mexicul!” (1939-1979)

Tudor Caranfil
Colecții/Serii: Cinema
Virstele peliculei este primul proiect editorial apartinind unui autor roman inclus in lista celor mai bune carti de film, propusa editorilor...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2452-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Virstele peliculei este primul proiect editorial apartinind unui autor roman inclus in lista celor mai bune carti de film, propusa editorilor europeni de un juriu international independent, cu sprijinul Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI)

Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: -
Pagini: 512
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
artă contemporană, cinematografie, istoria cinematografiei, capodopere, film
  • Tudor Caranfil - Autor
    Tudor Caranfil (n. 1931, Galati), critic si istoric de film. Absolvent al Facultatii de Filosofie la Universitatea din Bucuresti, s‑a specializat, ulterior, in filmologie. Din 1959 a fost criticul cinematografic al cotidianului Informatia Bucurestiului unde, intre 1960 si 1970, a redactat saptaminal pagina de cinema intitulata Carnet de cinefil. In 1962 fondeaza primul cinematograf de arhiva din Bucuresti („Prietenii filmului”) pe baza caruia va fi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Fănuş Neagu
"Cei mai buni cronicari de film ai ultimilor 60 de ani se numesc D.I. Suchianu, Ecaterina Oproiu si Tudor Caranfil... In acest caz nu e de mirare ca regizorul tinar cu cele mai rasunatoare succese in momentul actual se numeste Nae Caranfil… Dovada ca ce naste din pisica…” 
Cristian Tudor Popescu
"Nu stiu daca tinerii se vor duce mai mult la cinema dupa ce au citit Virstele peliculei, fiindca la mall nu vor gasi nimic asemanator. Ramine cartea in sine, dincolo de cinema, dar fara sa-l tradeze. Ca sa parcurgem volumul lui Tudor Caranfil si sa ne placa, nu mai avem nevoie, neaparat, de cinema!” 
Ioana Malin
"Secventele Virstelor lui Tudor Caranfil tind sa fixeze, in liniile nemiscatoare, dar pline de semnificatie ale efigiei, conturul unei lumi.” 
Ioan-Pavel Azap
"Cartile lui Tudor Caranfil? Am crescut si m-am format, ca spectator de cinema... educat, (si) cu ele. Virstele peliculei? Un roman-fluviu al cinematografiei mondiale. Daca ar trebui sa ramin pe o insula pustie (ferice vis!) si n-as avea voie sa iau cu mine nici un film, as lua Virstele peliculei scrise de Tudor Caranfil...” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus