TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Istoria cinematografiei în capodopere. Vîrstele peliculei. (Vol. IV) De la „A noastră-i libertatea” la „Pe aripile vîntului” (1931-1939)

Tudor Caranfil
Colecții/Serii: Cinema
ISBN: 978-973-46-1891-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

 

 

Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: -
Pagini: 520
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
artă contemporană, cinematografie, istoria cinematografiei, capodopere, film
  • Tudor Caranfil - Autor
    Tudor Caranfil (n. 1931, Galati), critic si istoric de film. Absolvent al Facultatii de Filosofie la Universitatea din Bucuresti, s‑a specializat, ulterior, in filmologie. Din 1959 a fost criticul cinematografic al cotidianului Informatia Bucurestiului unde, intre 1960 si 1970, a redactat saptaminal pagina de cinema intitulata Carnet de cinefil. In 1962 fondeaza primul cinematograf de arhiva din Bucuresti („Prietenii filmului”) pe baza caruia va fi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Igor Mocanu
"Stilul narativ seducator al Virstelor peliculei, metoda biografismului critic si pofta de poveste au fost subliniate inca de la prima editie, numele lui Sainte-Beuve aparind frecvent in cronicile scrise atunci. Autorul alterneaza detaliile biografice, pitorescul, picantul cu momentele de teorie pura, dar niciodata arida, cartile sale fiind totodata si o descriere a felului in care s-a construit de-a lungul secolului XX cultura vizuala europeana... Cred ca e semnificativ sa punctam rolul covirsitor pe care-l joaca reeditarea volumelor lui Tudor Caranfil, pentru ceea ce numim, in genere, critica imaginii.”
Ioan Zubaşcu
"Este mai mult decit o carte prin care un autor isi incununeaza pasiunea de o viata pusa in slujba celei de-a saptea arte, e un fel de arheologie cinematografica.” 
Ştefan Agopian
"O carte mai mult decit utila celor interesati de istoria cinematografiei.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus