TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cum se fac filmele

Anne Huet, Frederic Strauss
Colecții/Serii: Biblioteca de film
Lucrarea de faţă descrie într-o manieră cât se poate de obiectivă diferitele etape din realizarea unui film -- de pe hârtie pe...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-2201-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Cum se fac filmele

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lucrarea de faţă descrie într-o manieră cât se poate de obiectivă diferitele etape din realizarea unui film -- de pe hârtie pe ecran --, nepierzându-se nici o clipă din vedere rolul regizorului de-a lungul acestui proces, întrucât modul de a aborda fiecare moment care încadrează -- înainte şi după -- filmarea propriu zisă reprezintă tot o formă de regie, o intervenţie directă asupra filmului. Textul este îmbogăţit cu declaraţiile unor cineaşti celebri -- precum Federico Fellini, David Lynch, Pedro Almodóvar şi François Truffaut -- ,ilustrat de fotografii din pelicule care au ca subiect chiar realizarea unui film şi completat de o filmografie reprezentativă pentru acest gen cinematografic de sine stătător: filmul în film.

Autorii acestei lucrări, Frédéric Strauss şi Anne Huet, au realizat fiecare câte un scurtmetraj, ceea ce conferă textului o dimensiune concretă şi îi încurajează pe tinerii regizori care ar dori să treacă la acţiune, împărtăşindu le din propria experienţă.

Autor: Anne Huet, Frederic Strauss
Traducător: Andreea-Violeta Petre
Data apariției: 2008
Editura: Humanitas
Titlu original: Faire un film
Pagini: 128
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
cinematografie, critică de artă, regizor, echipă de filmare, realizarea unui film, filmografie, montaj
 • Frederic Strauss
  Autor
  Anne Huet - Autor
  Anne Huet se ocupa de sectiunea de cinematografie din cadrul Departamentului de Arta si Cultura al Centrului Naþional de Documentare Pedagogica (CNDP), este scenarist si raspunde de atelierul de scriere a scenariilor. Autoarea a realizat si scurtmetrajul Julie Meyer (2004).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Anne Huet
  Autor
  Frederic Strauss - Autor
  Frédéric Strauss este in prezent critic de film la Télérama, dupa ce in anii '90 a fost redactor-sef adjunct la Cahiers du cinéma. De asemenea a regizat si scurtmetrajul Rouge maman (2003).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus