TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femei fără bărbați PO-SHP-FEMEFB-14-N-001
Femei fără bărbați
Vezi
galerie

Femei fără bărbați

de Shahrnush Parsipur

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #238610

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O capodoperă a literaturii contemporane, o carte interzisă de cenzura iraniană

 
Romanul Femei fără bărbați a inspirat în anul 2009 o celebră ecranizare, pentru care regizoarea ei, Shirin Neshat, a câștigat Leul de Argint la Festivalul de film de la Veneția.

Femei fără bărbați urmărește destinele întrețesute a cinci femei care ajung să trăiască laolaltă într-o grădină din apropierea Teheranului. Cele cinci, printre care se numără o prostituată, o femeie înstărită de vârsta mijlocie și o profesoară, ajung să ilustreze voci ale femeilor din societatea iraniană contemporană confruntate cu discriminarea generată de gândirea tradiționalistă și dogmatică.

 

Farrokhlagha, proprietara grădinii magice, și-a ucis accidental soțul tiran. Mounes, necăsătorită deși are 38 de ani, a fost atacată și ucisă de propriul frate. Grădina în care se regăsesc cele cinci personaje reprezintă pentru ele un spațiu al izolării și al libertății, în care se refugiază de realitate, dezvăluind astfel chipuri ale oprimării la care sunt supuse femeile din Iran.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Shahrnush Parsipur

Traducător: Cristina Ciovârnache

Data apariției: iunie 2022

Titlu original: Zanan Bedun-e Mardan

ISBN: 978-973-46-9039-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin, libertate, societate

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,De două ori pe lună, redacția revistei Semne Bune vine în vizită pe Cartepedia și îți recomandă cele mai interesante lecturi pe care poți pune mâna. ...“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,Este foarte ușor să spui despre o carte că e precum un poem. Este cel mai facil mod de a flata un autor și un roman despre care trebuie să vorbești și ai probleme în a-ți găsi cuvintele. Femei fără b......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

În Femei fără bărbați, Shahrnush Parsipur afirma încă o dată adevărul simplu ca fragilitatea și puterea își stau alături, iar calitățile acestea sunt delicate, prețioase și veșnic feminine.

Shirin Neshat, regizoarea filmului „Femei fără bărbați”

Shahrnush Parsipur își scrie romanul cu unelte de prozator, dar și de polemist; Femei fără bărbați e și o formă de protest împotriva discriminării femeii în tradiția persană.

Publishers Weekly
Shahrnush Parsipur
Shahrnush Parsipur
Autor

Shahrnush Parsipur s‑a născut în 1946 în Teheran, Iran. A urmat sociologia la un...

vezi autor