TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lady L. HF-ROG-LADY0L-21-N-001
Vezi
galerie

Lady L.

de Romain Gary

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #366398

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul, scris în limba engleză și tradus de autor în franceză, se bucură de o ecranizare de excepție în 1965, în regia lui Peter Ustinov, cu Sophia Loren, Paul Newman și David Niven în rolurile principale.

 

Poveste de dragoste și ficțiune istorică având un deznodământ dintre cele mai neașteptate, Lady L. este și o satiră a aristocrației victoriene, combinată cu un portret reușit al anarhiștilor de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Iubirea și umorul domină o istorie picantă și cinică, în care farsa și tragedia își dau mâna.

 

O bătrână doamnă, etalon al aristocrației victoriene, este înconjurată, la împlinirea vârstei de optzeci de ani, de întreaga familie. Una dintre marile familii ale Angliei – după cum însăși Lady L. o spune: Guvernul de-a dreapta, Biserica la stânga, Banca Angliei și Armata în spatele ei. Cele patru reprezentate, toate, de urmașii acestei femei, care a dat Angliei tot ce avea mai bun. Dar nu întotdeauna trunchiul de pe care sar așchiile este pe atât de nobil pe cât ni l-am putea imagina. Ba chiar s-ar putea dovedi că nu este nici măcar pe atât de englez pe cât s-ar cuveni. Amenințată cu pierderea pavilionului de vară, sanctuarul ei secret, Lady L. este obligată să-și mute lucrurile cu toată discreția posibilă. De aceea apelează la prietenul de o viață Sir Percy Rodiner, poetul oficial al Curții, care va asculta perplex incredibila istorie a femeii pe care o iubește de peste patruzeci de ani.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Romain Gary

Traducător: Doru Mareş

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 978-606-779-749-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 252

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, familie, satiră, umor, secret

 

Opinii editoriale

„Lady L. este povestea perfectă, în sensul cel mai clasic: personaje bine definite, aventură, un ritm alert, suspans și o macabră întorsătură la final. Ca mai toate poveștile franceze, are spirit și eleganță. Ne duce cu gândul la o întâlnire între Maupassant și Edgar Allan Poe.”

Newsweek

„Lady L. este o minunată desfășurare de spirit și inteligență, care alcătuiesc un contrast plăcut cu formidabilul bestseller Rădăcinile cerului.”

The New Yorker

„Cu siguranță un alt fel de Romain Gary, și pentru cititorii lui o poveste cu arome puternice, aproape cum ar fi spus-o Maupassant, care trece cu eleganță de la începutul său sentimental la finalul surprinzător.”

Kirkus Reviews

„O carte de o malițiozitate ireverențioasă și de un cinism zâmbitor.”

Le Monde

„Lady L. al dumneavoastă este foarte puternic! Într-atât, că unii spun că «e prea puternic». Cât despre mine, îl văd, susținut fiind de un talent magnific, drept o revărsare uluitoare de umor și de naturalețe. Ce noroc pe dum­neavoastră că există englezii! Dar cum vă mai meritați șansa asta!”

Charles de Gaulle, Lettres, notes et carnets
Romain Gary
Romain Gary
Autor

Scriitor (romancier, eseist, autor de memorii), aviator, diplomat, regizor, scen...

vezi autor