TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Doamna de la Ritz HF-MEB-DOADLR-20-N-001
Vezi
galerie

Doamna de la Ritz

de Melanie Benjamin

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #318273

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un roman captivant bazat pe extraordinara poveste reală a unei americance căsătorite cu directorul de la Ritz, Blanche Auzello, implicată în lupta clandestină a Rezistenței franceze în timp ce juca rolul de gazdă primitoare pentru nemții care își stabiliseră cartierul general din Paris în somptuosul hotel.

 

Simbol al luxului și eleganței, hotelul Ritz din Paris atrage o pleiadă de artiști și celebrități internaționale, printre care Hemingway, Picasso, Cole Porter, Marlene Dietrich, Coco Chanel și Scott Fitzgerald. Este decorul somptuos în care se desfășoară furtunoasa poveste de dragoste a unei starlete americane nonconformiste și a unui francez cu vederi conservatoare, palatul în care devin prințesă și cavaler, prinși într-o relație care e mereu altceva decât le pare lor a fi.

 

Adevărata încercare îi așteaptă însă în iunie 1940, când armata germană ocupă Parisul și își stabilește cartierul general la Ritz. De acum încolo, la fel ca toți concetățenii lor, și trebuind, în plus, să ascundă un secret ce le-ar putea fi fatal, încearcă să găsească o cale de la supraviețui, dar și de a-i sabota pe naziștii cărora le ține piept Rezistența franceză. În cei patru ani ai Ocupației, acțiunile îndrăznețe ale lui Blanche și ale lui Claude, încununate de succes, schițează un tablou complex al adevăratului curaj: este acesta o atitudine afișată, sau un risc asumat în repetate rânduri, pe ascuns? Și care este dovada unei iubiri adevărate, intrată pe un făgaș tragic?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Melanie Benjamin

Traducător: Irina Bojin

Data apariției: noiembrie 2020

ISBN: 978-606-779-723-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: Al Doilea Război Mondial, război, căsătorie, curaj, iubire, supraviețuire

 

Opinii editoriale

„Melanie Benjamin a dovedit deja că știe să aducă la viață istorii de mult uitate. Inspirată de două personaje reale, Doamna de la Ritz este povestea palpitantă a doi oameni enigmatici, care au lăsat în urmă doar câteva detalii incitante despre viețile lor.”

The New York Times Book Review

„Impecabil documentată, spusă cu emoție sinceră, această poveste a unei americance impetuoase și a soțului ei francez, desfășurată pe fundalul celui de-al Doilea Război Mondial, este o realizare remarcabilă. Benjamin introduce un alai de personalități istorice – între care Coco Chanel și Ernest Hemingway – a căror prezență dă și mai multă strălucire protagoniștilor. Chiar dacă nu ești pasionat de ficțiunea istorică, vei fi cucerit de această carte excepțională.”

Publishers Weekly
Melanie Benjamin
Melanie Benjamin
Autor

Născută pe 24 noiembrie 1962 la Indianapolis, Melanie Benjamin a studiat la Indi...

vezi autor