TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omul care fură ferestre. Cioburi de București PP-ABG-OCFFCD-14-N-001
Omul care fură ferestre. Cioburi de București
Vezi
galerie

Omul care fură ferestre. Cioburi de București

de Alexandru Bogdan Georgescu

Id: #253463

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

"Aș fi vrut să scriu o carte de bancuri. Nu am, din păcate, talentul necesar. A ieșit o carte cu texte prea lungi pentru a fi socotite bancuri și prea scurte pentru a fi luate drept povestiri.
Rămân, așadar, doar simple texte. Intermediare. Despre îngeri și boschetari și câte ceva despre clasele de mijloc. Când am vorbit cu Cătălin despre fotografiile care ar putea acoperi goliciunea textelor, mi-a spus că ar fi potrivite imagini ale Bucureștiului văzut de sus. Așa și sunt, în mare parte. Orașul văzut de sus de tot sau de jos de tot. În mod paradoxal, perspectiva îngerilor se întâlnește cu cea a boschetarilor. Detaliile furnicarului văzut din cer sunt uimitor de identice - sună incorect, nu-i așa? - cu cele văzute hipermetropic de aproape, din stradă.
Cam astea sunt coordonatele textelor. Cu atât mai mult cu cât unele povești sunt adevărate. S-au petrecut în lumea reală - le-am cunoscut, impudic, lucrând ca procuror - și au în carte aparența unor reportaje. Alte povești sunt doar ficțiune. În fine, un al treilea grup debutează în real și sfârșește în ficțiune sau invers."

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Bogdan Georgescu

Data apariției: ianuarie 2014

ISBN: 9786069230060

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 187

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Peter Pan Art