TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rumi: Cântecele iubirii CV-SHS-CNTEIR-20-N-001
Vezi
galerie

Rumi: Cântecele iubirii

de Jalal Al-Din Rumi

Id: #312741

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Există în viețile fiecăruia dintre noi clipe în care suntem copleșiți – ori de bucurii uriașe, ori de nenorociri. Printre aceste experiențe-la-limită se află mai ales momentele de intimitate cu Dumnezeu, dar și cele în care suntem îndrăgostiți. Clipele de extaz se sustrag îndeobște verbalizării: le trăim ca atare. Și am simțit cu toții că traversăm uneori experiențe în urma cărora nu putem decât să tăcem. Rămâne însă, în adâncul nostru, o irepresibilă nevoie de a le împărtăși celorlalți ceea ce am trăit, dar și de a păstra pentru noi, „pe hârtie”, amintirea respectivelor momente prin descrieri cât mai exacte.

 

Însă cum să descrii ceea ce scapă oricărei descrieri? Cum să închizi într-un text ceea ce nu se lasă încapsulat, înțeles, circumscris prin limbaj? Ar însemna să numim ceea ce nu se lasă numit, să exprimăm ceea ce nu se lasă exprimat fiindcă e, de fapt, de neînțeles, paradoxal, dincolo de rațiune. Oamenirea n-a găsit până acum alt mijloc mai potrivit de a exprima inexprimabilul decât poezia. Cu ambiguitatea și precizia ei simultane, cu aerul ei vag și totuși exact, poezia a reușit imposibilul: să păstreze în lume experiențe pe care, altfel, le-am fi pierdut.

 

Selecția catrenelor a fost realizată de Shahram Shiva, care le-a tradus din persană în limba engleză. După fiecare catren sunt indicate numărul strofei și ediția în care a apărut inițial în traducerea engleză .

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jalal Al-Din Rumi

Ediţie îngrijită de: Shiva Shahram

Traducător: Răzvan Andrei

Data apariției: aprilie 2020

Titlu original: Rumi: Love songs

ISBN: 978-606-440-558-6

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 112

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

T.S. Eliot a spus odată că poezia e o incursiune în lumea inarticulatului. Cuvintele lui Rumi m-au ajutat să mă cufund în abisul insondabil al spiritului încă de când aveam șase ani. Astăzi, ca medic, realizez ce putere vindecătoare au cuvintele și că ele ne pot face să ne simțim în siguranță, că ne pot transforma viețile și că pot aduce în viețile noastre bucurie, sens și scop. Cuvintele ne pot aduce mai aproape de Dumnezeu. Așa sunt și versurile marelui poet Rumi. Recomand această carte cu toată căldura!

Depak Chopra
Shiva Shahram
Shiva Shahram
Ediţie îngrijită de

Shahram Shiva este un autor, scriitor, poet, artist de înregistrare și traducăto...

vezi autor
Răzvan Andrei
Răzvan Andrei
Traducător

Răzvan Andrei (n. 7 august 1981, Galați) este poet, pictor, traducător și redact...

vezi autor