TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Alte camere, alte glasuri de ieri PM-ALE-ACAGDI-11-P-001
Alte camere, alte glasuri de ieri
Vezi
galerie

Alte camere, alte glasuri de ieri

de Alex. Leo Şerban

Titlu apărut în colecția Cercul Poeţilor Apăruţi la Pandora M

Id: #226889

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

"Va fi o mare surpriză: poeziile scrise de Alex. Leo Şerban dau, într-un fel, cheia alcătuirii lui sufleteşti: încăperile şi glasurile sale interioare erau înalt poetice.

O provincie sentimentală, ciclu scris la 25 de ani, are falduri mateine, răsfăţuri desuete risipite după voie de o baghetă ludică. Tonul este în răspăr şi în opoziţie cu toate vocile oficiale ale acelei vremi. Un an mai târziu, Aprilie orb şi, desigur, întunecat, dă seama de cruzimea lumii, filtrată estetic: după ce viaţa te face bucăţele, poezia te recompune din cioburi, într-un vitraliu. Dar gustul de cenuşă rămâne. În alte camere, alte glasuri de ieri (1986) e o ţesătură de voci lirice întinse pe pânzele unor mari pictori. Ultimele două părţi, Grădini (2005) şi Lispoeme (2010) sunt peisaje-stări, esenţe, ca viaţa dezbărată de coji inutile.

Poemele lui Alex. Leo Şerban sunt atinse de graţie: ce-a încercat a reuşit fără greş, fără efort. O carte minunată."

Ioana Pârvulescu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alex. Leo Şerban

Data apariției: iulie 2011

Copertă: Paperback

Număr pagini: 104

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pandora M

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Regretatul Alex. Leo Șerban, plecat dintre noi mult prea devreme în anul 2011, a fost cunoscut și apreciat cu precădere în calitate de critic de film și jurnalist cultural. Foarte puțini oameni i-au c......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Poezia, nu-i așa, trebuie să fie rușinoasă și discretă, aș spune ca o fată mare, dacă nu ar fi considerată în același timp demodată și neseducătoare. Poezia trebuie să stea la locul ei, să aștepte să-i vină rîndul, poate în alt secol, în alte vremuri, cu alți oameni și alte obiceiuri. "Nu, nu se poate, înălțimea ta, că e prea rufoasă! Nu se cuvine să se arate în lume în halul în care e!...", îi spunea prințului însuși tatăl Cenușăresei. Iar continuarea era: "fata se așeză pe un scăunel, scoase din picior papucul de lemn ce trăgea cîteva ocale, și încălță condurul, care- veni ca turnat".
Cercul Poeților Apăruți își propune să le ofere poeziei și poeților condurul vizibilității, fără a-i deposeda de dragii lor saboți grei din lemn cu care se strecoară lent și obligatoriu discret prin meandrele contemporaneității. Alte camere, alte glasuri de ieri este mai mult decît un corp de texte, mai mult decît o țesătură de cuvinte. Această carte este o decizie, iar deciziile cînd se nasc sînt prin definiție definitive. Oricine o va citi va înțelege că pentru Leo a fi poet nu ar fi putut fi niciodată o meserie, o carte de vizită, ci o permanență, fie ea și ascunsă sau disimulată.  

Svetlana Cârstean
Alex. Leo Şerban
Alex. Leo Şerban
Autor

Alex. Leo Şerban (1959-2011) a fost critic de film, jurnalist, traducător și art...

vezi autor