TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fiul cel bun TR-PAB-FIULCB-14-N-001
Vezi
galerie

Fiul cel bun

de Pascal Bruckner

Titlu apărut în colecția Fiction Connection, Serie de autor Pascal Bruckner la Trei

Id: #234964

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Puţini scriitori au curajul să-şi dezvăluie secretele personale. Pascal Bruckner o face în paginile acestui roman-confesiune.
În fiecare seară, sub privirea iubitoare a mamei, fiul cel bun se roagă la Dumnezeu ca tatăl lui să moară. De ce? Pentru că este un soţ violent şi pervers, un antisemit patologic.
Fiul său va face totul pentru a nu-i semăna.Va fi studentul lui Jankélévitch şi al lui Barthes, cel mai bun prieten al lui Alain Finkielkraut; considerat ca făcând parte dintre "intelectualii evrei" cu care se identifică fără a fi evreu, va iubi femei cu rădăcini îndepărtate, va fi un tată iubitor şi un scriitor de succes.
Fiul cel bun este un adevărat "roman al originilor", în care Pascal Bruckner relatează aventura sa personală şi intelectuală, oferindu-ne totodată cheia întregii sale opere.

"Tata nu mai avea nicio rușine. Îl plimbam pe coridoare, în scaunul rulant, iar el făcea să răsune micul claxon anexat. Abia ajuns în camera lui, nu visam altceva decât cum să fug mai repede de acolo. Nu aveam tăria de a-l săruta și abia de-i atingeam obrajii când ne întorceam. Ar fi trebuit să îl iau de mână și să i-o strâng între palmele mele. Ideea contactului direct cu el, însă, îmi făcea silă."

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Pascal Bruckner

Traducător: Doru Mareş

Data apariției: mai 2014

Titlu original: Un bon fils

ISBN: 978-606-719-030-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Pascal Bruckner nu este de subestimat. Când i-am citit primele (mele) două cărți, crezusem că am dat peste un autor îndemânatic, dar „ușurel”. Apoi, i-am descoperit și cărțile mai serioase și am căsca......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

”De la albul pur al zăpezii din primele pagini şi până la împrejurările sordide în care tatăl său îşi va da sfârşitul, de la violenţa cuvintelor sale până la furia amestecată cu dragoste a fiului pentru tată, regăsim aici spectacolul cruzimii în toată virulenţa sa. Actorul principal e un nazist patetic, un ecologist fanatic, un căpcăun coleric, lângă care Pascal va rămâne, întotdeauna, fiul cel bun. Fiindcă dincolo de dispreţ şi de furie, acest roman este o mărturisire despre o iubire imposibilă, un monument închinat fricii şi iertării.

Le Figaro
Pascal Bruckner
Pascal Bruckner
Autor

Pascal Bruckner, cunoscut romancier şi eseist francez, s-a născut la Paris în 19...

vezi autor