TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Palatul de la Miazănoapte

Carlos Ruiz Zafon
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Plasata in Calcutta, in anii ’30, actiunea romanului Palatul de la Miazanoapte debuteaza intr-o noapte intunecoasa, cind un tinar locotenent...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2257-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:
Palatul de la Miazănoapte Palatul de la Miazănoapte Carlos Ruiz Zafon
Palatul de la Miazănoapte Palatul de la Miazănoapte Carlos Ruiz Zafon

MAI MULTE DESPRE CARTE

Plasata in Calcutta, in anii ’30, actiunea romanului Palatul de la Miazanoapte debuteaza intr-o noapte intunecoasa, cind un tinar locotenent englez incearca sa salveze doi gemeni abia veniti pe lume, de o amenintare inimaginabila. In ciuda ploii ingro­zitoare si a pericolului teribil care pindeste la fiecare colt de strada, locotenentul reuseste sa-i aduca la adapost, insa cu pre­tul propriei vieti. Multi ani mai tirziu, in ajunul zilei de nas­tere a celor doi gemeni, amenintarea misterioasa revine in vietile lor. Acesta e subiectul unuia din primele romane ale lui Carlos-Ruiz Zafon, o istorie fantezista, indrazneata si scrisa cu un mare talent de povestitor.

Cea de a doua parte a trilogiei ce a debutat cu Printul din negura. In pregatire: volumul Lumini de septembrie.

Autor: Carlos Ruiz Zafon
Traducător: Lavinia Similaru
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: El Palacio de medianoche
Pagini: 248
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură spaniolă, literatură contemporană, aventuri, mister, suspans, amenințare, gemeni, pericol, mitologie Calcutta, colonizare
  • Carlos Ruiz Zafon Carlos Ruiz Zafon - Autor
    Carlos Ruiz Zafon s-a nascut la Barcelona, in 1964. A lucrat in publicitate si a colaborat la reviste prestigioase, precum La Vanguardia sau El Pais. Pentru citiva ani, a locuit la Los Angeles, scriind scenarii de film. Si-a inceput cariera literara in 1993, cu o carte...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

24 octombrie 2011, Caţavencii.ro - Cristian Teodorescu
"O poveste cu piromani si adolescenti, cind realista, cind fantastica, pe care spaniolul Carlos Ruiz Zafon o planteaza in Calcutta anilor ’30, ca sa aiba loc de intors pentru misterele si ciudateniile romanului sau. Chiar daca iti inchipui ca ai trecut de virsta romanelor de aventuri, nu te induri sa te desparti de povestea asta care te intriga si te cucereste cu rasturnarile ei de situatie si cu trimiterile ei la mitologia indiana si nu numai. Treptat, te trezesti intr-o lume care isi schimba forma sub ochii tai si in care focul se insufleteste. Personajele se metamorfozeaza, atinse de nebunie sau de aripa zeitei Kali."
USA Today
  "In Calcutta pe care o veti descoperi in Palatul de la Miazanoapte apar toate elementele mistice asociate pina acum acestui legendar oras. Noutatea pe care o aduce scriitorul spaniol sta in abordarea literara a unui subiect tabu: strimtoarea politica a unei colonizari care nu mai ia sfirsit. Tensiunea povestii vine din suspansul istoriei, dar si din momentele horror care o populeaza.”   
Publisher’s Weekly
"Subiectul acestui roman e la fel de intunecat precum noptile Calcuttei din primele sale pagini. Palatul de la Miazanoapte este un roman care n-ar trebui trecut cu vederea de pasionatii marilor aventuri.” 
Booklist
"Zafon isi scrie cartile cu pasiunea si atentia unui arheolog. Diferenta intre ceea ce face el si o preocupare savanta sta si in grija pe care o acorda nu numai subiectului, ci si publicului. Fie ca esti la virsta liceului, fie ca ai ajuns la senectute, Palatul de la Miazanoapte va avea acelasi efect: nerabdarea de a urma cu orice pret firul povestii.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus