TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Compartimentul ucigașilor CS-SJP-COMPAU-19-N-001
Compartimentul ucigașilor
Vezi
galerie

Compartimentul ucigașilor

de Sébastien Japrisot, Petru Frandin

Id: #307408

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O tânără frumoasă stă întinsă în cușeta ei din vagonul de dormit al trenului de noapte Marsilia-Paris. Nu e cufundată în somn și nici prinsă în îmbrățișarea unuia dintre mulții ei iubiți – e moartă. Iar misiunea neplăcută de a-l găsi pe ucigaș e pusă în seama unui detectiv blazat, sătul de crime, pe nume Perre Emile Grazziano – Grazzi – care ar prefera oricând să se joace de-a v-ați ascunselea cu băiețelul său decât să intre în jocul de-a șoarecele și pisica împreună cu ucigașul diabolic de viclean și sălbatic.

Cartea a fost ecranizată în 1965 în regia lui Costa-Gavras, avându-l pe Yves Montand în rolul principal.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sébastien Japrisot, Petru Frandin

Data apariției: ianuarie 2019

Titlu original: Compartiment tueurs

ISBN: 978-606-8959-45-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 10x16 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Crime Scene Press

 

Opinii editoriale

În paginile lui Japrisot, Parisul este o urbe mohorâtă, cu aspect de mahala, neavând nimic din frenezia care l-a propulsat drept «oraș al luminilor». De fapt, întregul univers pare inospitalier, sordid și măcinat de o tristețe fără leac. Nici măcar polițiștii – îmbrăcați ponosit, tracasați de probleme familiale, cu lefuri mici, abrutizați de nesomn, de mâncatul pe fugă, de multele ore de serviciu – nu dovedesc entuziasm în ancheta pe care trebuie s-o ducă la bun sfârșit.

George Arion

Încă de la acest prim roman, regăsim tot ce distinge opera lui Sébastien Japrisot: o intrigă complexă, indicii anodine lăsate ici și colo, căutarea cuvântului potrivit și un stil ușor de recunoscut. Galeria de personaje prezentă în roman ne dă măsura excepționalului său talent de portretist. În câteva râduri, prin câteva cuvinte, fiecare capătă viață, se însuflețește, capătă trăsături proprii, adoptă o manieră de a vorbi și de a acționa.

Paul Colize
Sébastien Japrisot
Sébastien Japrisot
Autor

Sébastien Japrisot (4 iulie 1931 – 4 martie 2003), „Graham Greene al Franței”, p...

vezi autor