TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ape moarte (Vol. 5) CS-ANC-APE00M-19-N-001
Ape moarte (Vol. 5)
Vezi
galerie

Ape moarte (Vol. 5)

de Ann Cleeves

Id: #307397

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Al cincilea volum din seria Shetland.

Trupul neînsuflețit al ziaristului Jerry Markham e descoperit într-o barcă din Shetland, lângă casa de lângă port a procuroarei. Tânăra detectivă Willow Reeves e chemată din Hebride să conducă ancheta.

După moartea logodnicei sale, inspectorul Jimmy Perez a ieșit din sistem, dar noul caz îi trezește interesul și hotărăște să se implice în investigație. Pentru Willow, faptul că el e de-al locului se dovedește o binecuvântare – numai un om din insule poate înțelege fațada de secrete pe care o construiește această comunitate unită.

Cei doi descoperă că Markham își crease un renume la Londra, unde plecase să-și urmeze cariera scriitoricească. În Shetland lăsase în urmă un scandal care implica o fată, Evie Watt, acum logodită cu unul dintre cei mai importanți bărbați de pe insulă. E limpede că ziaristul nu avea prieteni în Shetland – de ce s-ar fi întors?

Willow și Jimmy ajung curând la Sullom Voe, inima industriei petroliere din Shetland. Într-o comunitate în care unii țin cu strășnicie de valorile tradiționale, apariția noilor tipuri de energie nu e văzută mereu cu ochi buni. Se dovedește că, înainte să moară, Markham descoperise o pistă – o pistă care, pentru cineva, era îndeajuns de importantă încât să justifice o crimă…

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ann Cleeves

Traducător: Mihnea Arion

Data apariției: ianuarie 2019

Titlu original: Dead Waters

ISBN: 978-606-895-940-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Crime Scene Press

Teme: moarte

 

Opinii editoriale

„Ann Cleeves e în elementul ei în acest peisaj extraordinar cu ferme vechi și terenuri petrolifere moderne – și cu apă, apă peste tot.”

New York Times Book Review

„Conflictul dintre cei care caută să-și păstreze tradițiile și cei care urmăresc ocazii de a pune în aplicare noile tehnologii e subtil ilustrat.”

Publishers Weekly

„… un ochi lucid, dar plin  de compasiune… o operă polițistă convingătoare, avându-l drept protagonist emoționant și original pe detectivul îndurerat…”

The Independent

„Cleeves dă viață insulelor Shetland – simți înțepătura sărată a brizei când citești romanele din serie. Ape moarte e o nouă poveste excelentă.”

Crimesquad
Ann Cleeves
Ann Cleeves
Autor

Ann Cleeves s-a născut în 1954 și a copilărit în partea de vest a Angliei, în He...

vezi autor