TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ultimii copii din Tokio PO-YOT-ULTCDT-20-N-001
Ultimii copii din Tokio
Vezi
galerie

Ultimii copii din Tokio

de Yoko Tawada

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #308439

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

National Book Award for Translated Literature 2018

Ultimii copii din Tokio, ingenioasa distopie a scriitoarei japoneze Yoko Tawada, înfăţişează o Japonie devastată de o catastrofă ecologică şi izolată de restul lumii. Populaţia este în pericol de dispariţie. Limbajul se reduce treptat, cuvintele ieşind din uz fără să mai fie înlocuite. Efectele contaminării se resimt atât în natură, cât şi la nivelul speranţei de viaţă a locuitorilor. Copiii, din ce în ce mai slăbiţi fizic, sunt atât de fragili, încât medicii pediatri, neputincioşi şi epuizaţi de eforturile făcute pentru a-i salva, încep să se sinucidă. Puţini vor supravieţui închişi între graniţele arhipelagului tot mai sărac în plante şi animale. Bătrânii, rămaşi în putere cu mult după ce ating vârsta de o sută de ani, nu pot decât să urmărească, chinuiţi de vinovăţie, dezastrul ce se desfăşoară sub ochii lor. Totuşi, nici unul nu se simte mai vinovat decât Yoshiro, crescându-şi strănepotul, Mumei, pe care imeni nu-l întrece în drăgălăşenie şi care devine tot mai înţelept pe măsură ce trupul i se şubrezeşte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yoko Tawada

Traducător: Monica Tamaș

Data apariției: februarie 2020

ISBN: 978-973-468-056-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: distopie

 

Opinii editoriale

„Tawada este un discipol fidel al lui Kafka; el «a prezis realitatea», îi place autoarei să spună. Şi, cu toate că îi împărtăşeşte anumite preocupări – în ceea ce priveşte alteritatea şi evocarea vieţii animalelor – , misiunea ei este mai prozaică: ea oglindeşte realitatea. Deşi opera ei este descrisă frecvent drept stranie, nucleul său conţine întotdeauna o puternică critică socială.”

The New York Times

„O reprezentare fantasmagorică a relaţiei tensionate pe care omenirea o are cu tehnologia şi lumea înconjurătoare.”

Asian Review of Books

Ultimii copii din Tokio ne poartă dincolo de limitele a ceea ce înseamnă să fii om pentru a ne aduce aminte ce preţuim cel mai mult în lumea noastră sfâşiată de conflicte – propria umanitate.”

Sjón
Yoko Tawada
Yoko Tawada
Autor

Yoko Tawada (n. 1960, Tokio), una dintre cele mai cunoscute scriitoare japoneze...

vezi autor