TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Doamna Dalloway HF-VIW-DOAMND-12-N-001
Vezi
galerie

Doamna Dalloway

de Virginia Woolf

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #202951

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul (intitulat iniţial Orele) urmăreşte întâmplările în care sunt implicate câteva personaje, de-a lungul unei zile de iunie, în Londra. Asemenea lui Stephen Dedalus, personajul alter-ego al lui James Joyce, în drumul său prin inima oraşului, Clarissa Dalloway înregistrează diverse senzaţii vizuale, auditive, olfactive, impresii ce reconstituie universul strălucitor al zilei de vară. Măruntele întâmplări ale vieţii cotidiene camuflează de fapt drame personale, iar sub aparentul aer inofensiv şi sărbătoresc al zilei se întrezăreşte adevărata faţă a vieţii, cu tristeţea şi dezamăgirile sale. În vreme ce Septimus Warren Smith (un „dublu” al doamnei Dalloway, după afirmaţiile autoarei) se cufundă în deznădejde şi, pradă unei depresii provocate de moartea unui camarad de luptă, se sinucide, Peter Walsh, iubitul din tinereţe al Clarissei, se întoarce din India, tulburând pregătirile uneia dintre faimoasele serate ale acesteia şi declanşându-i o serie de dileme morale.

 

Pe parcursul zilei, destinele personajelor se întretaie în mod surprinzător, aparent fără continuitate sau legătură, dând la iveală trăiri şi mici revelaţii neaşteptate: Richard Dalloway descoperă că motivul fericirii sale zilnice este iubirea încă vie pentru soţia sa, care, la rândul ei, îşi clarifică sentimente mai vechi pentru prietena sa din tinereţe, Sally Seton, şi fostul iubit, Peter Walsh. Naraţiunea fragmentară, urmând tehnica fluxului conştiinţei, face din Doamna Dalloway unul dintre cele mai importante romane moderne, consacrând totodată stilul inconfundabil al Virginiei Woolf.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Virginia Woolf

Traducător: Petru Creţia

Data apariției: 2012

Titlu original: Mrs Dalloway

ISBN: 978-606-097-011-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: depresie, fericire, iubire, societate, emoții

 

Din blogul Cartepedia

Ana Popescu Ana Popescu

,,Dintotdeauna a fost nevoie de culpabilitate sau de spiritul geniului pentru a crea ceva care să reziste veșnic. Un adevăr care să domine, o viață care să ne trezească din amorțeala cotidiană. Ştim cu......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Doamna Dalloway cuprinde unele dintre cele mai frumoase, complexe şi incisive fraze care s-au scris vreodată în limba engleză, şi acesta nu e decât un motiv pentru care merită citită. Este, fără îndoială, una dintre cele mai emoţionante, dar şi mai revoluţionareopere de artă ale secolului XX.”

Michael Cunningham

„Virginia Woolf a fost o mare scriitoare. Vocea ei este unică, la fel ca şi stilul ei. Opera ei exercită o influenţă activă asupra scriitorilor şi una subtilă asupra a ceea ce ne-am obişnuit să aşteptăm de la literatura modernă. [...] A fost o inovatoare care a redefinit romanul şi a deschis calea evoluţiilor sale ulterioare.”

Jeanette Winterson

„Una dintre cele mai sensibile minţi şi imaginaţii care au reuşit să inoveze, în mod fericit, romanul englez.”

Jorge Luis Borges
Virginia Woolf
Virginia Woolf
Autor

Virginia (Adeline) Woolf s-a născut pe 25 ianuarie 1882, la Londra. Este educată...

vezi autor
Petru Creţia
Petru Creţia
Traducător

Petru Creţia (1927-1997), important filolog, elenist, editor, traducător, eseist...

vezi autor