TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Acum ne despărțim AR-TRC-ACNDPI-16-N-001
Vezi
galerie

Acum ne despărțim

de Truman Capote

Titlu apărut în colecția Serie de autor Truman Capote la Art

Id: #244582

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Povestiri inedite
 

Descriere produs

Recent redescoperite în arhivele Truman Capote ale Bibliotecii Publice din New York, cele paisprezece proze scurte au fost reunite şi publicate în volum pentru întâia oară la sfârșitul anului 2015.


Toate aceste mici bijuterii fac apel la compasiunea și la emoțiile cititorului. Capote a fost întotdeauna atras de outsideri — femei, copii, afro-americani, săraci — deoarece, înțelegem acum, așa s-a simțit și el încă din copilărie. Detectăm în aceste povestiri semnele precoce ale geniului lui Capote de a crea personaje memorabile, complexe și chinuite. Veți găsi aici povești despre crimă și violență, despre rasism și nedreptate, dar și despre tandrețe și generozitate, despre înțelepciune și miracole.


Dar, mai presus de toate, acest volum de povestiri inedite este dovada incontestabilă că autorul ei şi-a găsit propria-i voce foarte devreme și ne ajută să înțelegem cum a fost posibil ca un băiat din Monroeville, Alabama, să devină o legendă a literaturii americane.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Truman Capote

Traducător: Iulia Arsintescu

Postfaţator: David Ebershoff

Data apariției: mai 2016

Titlu original: The Early Stories of Truman Capote

ISBN: 978-606-710-345-8

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: emoții, societate

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Truman Capote, devenit celebru în întreaga lume pentru bestseller-ul Mic dejun la Tiffany, a rămas în istoria literaturii americane ca unul dintre cei mai buni scriitori de romane realiste, trecând in......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Ţinând cont de faptul că au fost scrise pe vremea când era copil – între 11 şi 19 ani –, povestirile devin uimitoare în precocitatea, măiestria, simplitatea şi tandreţea pentru care Capote este atât de celebru.

The Independent
Truman Capote
Truman Capote
Autor

Truman Capote, pe adevarătul său nume Truman Streckfus Persons, s-a născut la 30...

vezi autor