TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Set Război și pace (2 volume) (Carte pentru toți) LI-LET-SRIP2V-20-N-001
Set Război și pace (2 volume) (Carte pentru toți)
Vezi
galerie

Set Război și pace (2 volume) (Carte pentru toți)

de Lev Tolstoi

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #314462

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul 1

La începutul secolului al XIX-lea, Rusia este amenințată de invazia lui Napoleon și viața multor oameni este pe cale de a se schimba pentru totdeauna. Printre aceștia, Pierre Bezuhov, fiul nelegitim al unui aristocrat, Andrei Bolkonski, care urmează cu ambiție tradiția unei cariere militare, și Natașa Rostova, fiica milostivă a unui nobil.

Povestea se deplasează dinspre viaţa de familie către cartierul general al lui Napoleon și de la curtea ţarului Alexandru I al Rusiei pe câmpurile de luptă de la Austerlitz şi Borodino. Dincolo de legăturile dragostei și ale familiei și de tot ceea ce le poate distruge, efectele războiului asupra fiecărui strat social sunt examinate în profunzime în această capodoperă de istorie socială intimă și grandioasă.

Volumul 2

Război și pace se concentrează, în linii mari, asupra invaziei lui Napoleon în Rusia din 1812 și urmărește evoluția a trei dintre cele mai cunoscute personaje literare: Pierre Bezuhov, fiul nelegitim al unui conte, care luptă pentru moștenire și aspiră la împlinirea spirituală, prințul Andrei Bolkonski, care își lasă familia și pleacă să lupte contra lui Napoleon, și Natașa Rostova, frumoasa fiică a unui nobil, care îi tulbură pe cei doi bărbați.

Pe parcursul invaziei lui Napoleon, Tolstoi urmărește personaje din diverse categorii sociale – țărani și nobili, civili și soldați – și lupta lor cu problemele specifice epocii, istoriei și culturii lor. Pe măsură ce romanul avansează, personajele își depășesc condiția, devenind unele dintre cele mai emoționante și umane figuri din literatura universală.

"Mă pasionează istoria lui Napoleon și Alexandru. Ideea de a scrie o istorie psihologică – romanul lui Napoleon și Alexandru –, conștiința posibilității de a face un lucru mare, m-a cuprins acum ca un nor de bucurie. Toată mârșăvia, toată vorbăria, toată nebunia, toate contradicțiile din sufletul oamenilor care i-au înconjurat și din ei înșiși." -  Lev TolstoiJurnal

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lev Tolstoi

Traducător: Nicolae Iliescu

Data apariției: iulie 2020

ISBN: 978-606-336-251-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1872

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

"Lumea n-a mai cunoscut, probabil, un alt artist a cărui esență etern epică, homerică, să fie atât de puternică. În creațiile lui sălășluiesc forța elementară a eposului, ritmul și uniformitatea lui solemnă, prospețimea lui aspră, pregnantă, savoarea, sănătatea lui de nezdruncinat, realismul indestructibil."

Thomas Mann
Lev Tolstoi
Lev Tolstoi
Autor

Lev Nikolaevici Tolstoi (1828-1910) este autorul unei opere în care individualul...

vezi autor