TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bufnița albă CA-SAB-BUFNIA-19-N-001
Vezi
galerie

Bufnița albă

de Savatie Baștovoi

Id: #308055

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Un roman despre viața copiilor în orfelinatele din Republica Moldova
 

Descriere produs

Volumul de față reproduce integral textul romanului Învățăturile unei prostituate bătrâne către fiul său handicapat de Ieromonah Savatie Baștovoi.

 

„Bufnița albă care a căzut într-o noapte de vară în hornul unei sobe din orfelinatul „L” părea să fie sufletul lui Nicolae, copilul mort în jurul căruia se învîrte povestea romanului. Un roman despre viața în orfelinatele cu regim special de tip sovietic, unde copiii erau ținuți în cuști de fier asemeni animalelor. Eu însumi am văzut aceste cuști și am cunoscut acești copii. Astăzi orfelinatele severe de tip penitenciar nu mai există. Nu doar urmele lor au fost distruse, ci pînă și cea mai vagă informație că ele ar fi existat a fost ștearsă din toate registrele de stat. Unde au dispărut acești copii nu se va putea spune niciodată. Totuși, o poveste dintr-un astfel de loc a rămas. Ea mi-a fost povestită de doi dintre copii într-o amiază de vară. Este povestea mortului Nicolae. Restul e truda mea de scriitor. Nu vă temeți să citiți: în acest roman nu doar se plînge, ci se și rîde cu poftă!” Savatie Baștovoi

extinde
 

Detalii produs

Autor: Savatie Baștovoi

Data apariției: decembrie 2019

ISBN: 978-606-827-234-4

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cathisma

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,În stilul său caracteristic, părintele Savatie Baștovoi ne spune o nouă poveste, cu titlul de ficțiune, dar care ar putea foarte bine să fie adevărată. O tânără fată din Republica Moldova este necinst......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Un text poetic, amuzant și plin de înflăcărare, incisiv și lucid.”

Quatre Sans Quatre

„Nu este permis să fie abuzați copiii. Adulții sunt deja incorigibili. Poate tocmai de aceea Baștovoi a preferat societății lor chemarea Cerului.”

Le Point / SYLVAIN TESSON (Laureat al premiului Goncourt pentru literatură)

„Îmi place Savatie Baştovoi, un român din Republica Moldova. E şi ieromonah. Sper că va înţelege că rolul său este de a scrie în continuare, pentru că cel mai mare teoretician al teologiei din secolul al XIX‑lea era Dostoievski. Deci, de ce nu un călugăr venit din Moldova pentru acest secol?”

RFI / JEAN‑FRANÇOIS COLOSIMO / Președintele Centrului Național al Cărții din Franța
Savatie Baștovoi
Savatie Baștovoi
Autor

Ierodiaconul Savatie, în lume Ștefan Baștovoi, s-a născut în 1976 în Chișinău ș...

vezi autor