TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lumânările ard până la capăt 978-606-44-0828-0
Vezi
galerie

Lumânările ard până la capăt

de Sándor Márai

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #372641

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a III-a
 

Descriere produs

Cel mai cunoscut și mai iubit roman al lui Sándor Márai, o meditație filozofică strălucită și tulburătoare asupra prieteniei, dragostei, răzbunării și trecerii timpului.

 

După patruzeci şi unu de ani, doi bărbaţi, prieteni inseparabili în tinereţe, se întâlnesc pentru ultima oară. Fiecare dintre ei a supravieţuit aşteptând acest moment. Unul, în castelul strămoşilor, trăind trecutul în fiecare zi, celălalt, călător prin lumea largă, fugind de trecut în fiecare zi. Între ei, ca o umbră, amintirea unei femei; reîntâlnirea are loc în acelaşi decor ca în urmă cu patruzeci şi unu de ani, pe masă ard aceleaşi lumânări albastre, cei doi iubesc, în continuare, aceeaşi femeie. Mitteleuropa tinereţii lor nu mai există însă, iar răzbunarea îndelung plănuită nu le poate reda nici prietenia, nici dragostea.

 

Lumânările ard până la capăt, cel mai cunoscut şi mai iubit roman al lui Márai, a apărut în anul 1942, într-un moment puţin prielnic pentru literatură, şi a fost redescoperit la sfârşitul secolului XX pentru a fi trecut direct în rândul capodoperelor (traducerea în italiană apărută în 1997 a fost, luni în şir, cea mai bine vândută carte); a fost ecranizat în anul 2006, în regia lui Istvan Iglódi, şi tot în 2006 a fost dramatizat şi pus în scenă la Duke of York\'s Theatre, Londra, cu Jeremy Irons în rolul titular.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sándor Márai

Traducător: Anamaria Pop

Data apariției: aprilie 2021

Titlu original: A gyertyak csonkig egnek

ISBN: 978-606-44-0828-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: iubire, prietenie, răzbunare

 

Din blogul Cartepedia

Roxana Arnautu Roxana Arnautu

,,După "Eliberare", am realizat că opera autorului merită să fie citită integral. A doua carte pe listă a fost "Lumânările ard până la capăt". O carte despre ceea ce înseamnă Prietenia, cu geneza ei, cu......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Un roman care deține puterea suspansului și o forță elegantă a argumentului moral și metafizic.

The New York Times

Acest mare scriitor european nu numai că disecă în mod strălucit o relație triunghiulară din vechiul Imperiu Austro-Ungar, ci surprinde și pandemoniul legăturilor dintre oameni: jarul mocnind al sentimentelor, al dorinței, al dragostei, al urii și al răzbunării. O carte desăvârșită, o capodoperă.

Der Spiegel

Literatura secolului al XX-lea, pe care o credeam stinsă și îngropată, a primit darul postum al unui nou maestru pe care îl vom alătura în viitor lui Joseph Roth, Stefan Zweig, Robert Musil și chiar și altor semizei pierduți, Thomas Mann și Franz Kafka. Numele său este Sándor Márai.

Die Zeit

M-am gândit mult la motivul pentru care am devenit dependent de Márai. Concluzia mea a fost că, printr-o alchimie ciudată, cărțile sale îl fac pe cititor să se simtă un om mai bun.

Tibor Fischer, The Guardian
Sándor Márai
Sándor Márai
Autor

Prozator, poet şi dramaturg, Sándor Márai (1900-1989) s-a născut la Kassa, în Im...

vezi autor