TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Scurtă scrisoare pentru o lungă despărțire AR-PEH-SSPOLD-19-N-001
Vezi
galerie

Scurtă scrisoare pentru o lungă despărțire

de Peter Handke

Titlu apărut în colecția Serie de autor Peter Handke la Art

Id: #307002

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Premiul Nobel pentru Literatură 2019


Abia ieșit dintr-un mariaj disfuncțional, un tânăr austriac ajunge în America, unde speră să treacă peste despărțirea de soția lui. Dar nu după mult timp descoperă că femeia pe care credea că a lăsat-o în trecut se ține pe urmele sale. Curând, cei doi intră într-un joc de-a șoarecele și pisica, alergând unul după celălalt de-a lungul și de-a latul întregii Americi: din Philadelphia până în St. Louis, din Portland, Oregon, până în Los Angeles. Dar oare caută răzbunare sau dragoste? Răspunsul la această întrebare rămâne o enigmă de efect asemenea unei metafore, care – după cum susține personajul principal – se naște întotdeauna din confuzii și iluzii optice.


Scurtă scrisoare pentru o lungă despărțire este o carte ca un film de Wim Wenders: o idee despre ce înseamnă să călătorești dintr-un loc într-altul, o poveste plină de suspans și o istorie de familie. Totodată, este o scrisoare către America, adresată peisajelor și culturii acestei țări, în care promisiunea unei vieți noi – sau rămășițele uneia deja trăite – te așteaptă la fiecare pas.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Peter Handke

Traducător: Mariana-Virginia Lăzărescu

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: Der kurze Brief zum langen Abschied

ISBN: 9786067106879

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: iubire, răzbunare

 

Din blogul Cartepedia

Sebastian Ionescu Sebastian Ionescu

,,Laureatul premiului Nobel din 2019, Peter Handke, aduce în romanul „Femeia stângace” un moment important din viața lui Marianne, proaspăt divorțată. Toată acțiunea se petrece într-o zonă montană, prob......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Peter Handke este cunoscut pentru meditațiile sale ficționale în ceea ce privește relația dificilă dintre limbaj și realitate. Pentru el, scrisul este o investigație artistică și filosofică, o căutare a formulelor.“ 

The New York Times

Scopul lui Handke e să dezbrace literatura de cuvinte inutile și să conteste convențiile lingvistice, dezvoltându-și un stil prozaic simplu și robust.

The Guardian

Peter Handke este o figură literară majoră a primei generații de scriitori germani de după cel de-al Doilea Război Mondial. Degetele lui nu sunt niciodată departe de puls...

The Washington Post

Imaginați-vă o combinație între Holden Caulfield și Bertold Brecht și vă veți face o părere despre romancierul, dramaturgul și scenaristul Peter Handke.

The New York Times

„Scurtă scrisoare pentru o lungă despărțire este un exemplu de postmodernism în forma lui cea mai palpitantă și provocatoare, o operă literară care face posibilă redefinirea realității și a ficțiunii.

Choice
Peter Handke
Peter Handke
Autor

Peter Handke se naște în decembrie 1942 în Griffen, un sat din regiunea Kärnten,...

vezi autor