TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pe Pământ suntem strălucitori o clipă SB-OCV-PPSSOC-19-N-001
Pe Pământ suntem strălucitori o clipă
Vezi
galerie

Pe Pământ suntem strălucitori o clipă

de Ocean Vuong

Titlu apărut în colecția Storia Plus la Storia Books

Id: #306680

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pe pământ  suntem strălucitori o clipă este scrisoarea unui fiu către mama sa care nu știe să citească. Naratorul, Little Dog, are aproape treizeci de ani când scrie această scrisoare în care scoate la lumină istoria familiei care a început înainte de nașterea lui – o istorie cu epicentrul în Vietnam – și de care se servește apoi pentru a-i oferi mamei acces la porțiuni din viața sa necunoscute acesteia, toate culminând cu o revelație de neuitat.

 

Pe pământ suntem strălucitori o clipă este în egală măsură despre puterea care vine din a-ți spune propria poveste și despre lipsa de putere care-ți anulează identitatea atunci când nu ești auzit.

 

Cu o grație și urgență uluitoare, Ocean Vuong scrie despre oameni prinși între lumi diferite și întreabă cum ne vindecăm și ne salvăm unii pe ceilalți fără a uita cine suntem. Cum este posibilă supraviețuirea și cum o putem transforma într-un fel de bucurie sunt întrebările care propulsează cel mai important roman de debut din mulți ani.

 
extinde
 

Detalii produs

Autor: Ocean Vuong

Traducător: Ioana Miruna Voiculescu

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: On Earth We’re Briefly Gorgeous

ISBN: 978-606-9072-09-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Storia Books

Teme: iubire

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Octombrie este luna istoriei LGBTQ+ , o puteţi marca cu câteva titluri care acoperă 100 de ani din viaţa comunităţii, de la Maurice (scrisă în perioada 1913-1914) până la Apă dulce, de Akwaeke Emezi (......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Pe pământ suntem strălucitori o clipă va fi descrisă – pe bună dreptate – drept o carte luminoasă, tulburătoare, importantă, necesară. Însă cuvântul la care mă tot întorc este crudă: atât de puternice sunt emoțiile din ea și felul în care te simți după ce o citești – răzuit până la os. Cu precizia poetului, Ocean Vuong investighează dacă a-ți pune experiența în cuvinte poate crea punți peste răni întinse pe mai multe generații și dacă e posibil să fim vreodată înțeleși cu adevărat de cei pe care-i iubim cel mai mult.

Celeste Ng, autoarea romanelor „Tot ce nu ți-am spus” și „Mici focuri pretutindeni”

„Pe pământ suntem strălucitori o clipă este unul dintre cele mai frumoase romane pe care le-am citit vreodată, o minunăție literară și o operă de un extraordinar umanism. Este despre cine suntem și cum ne găsim pe noi înșine în propriile corpuri, în ceilalți, în țări, pe acest pământ: o adevărată capodoperă.

Max Porter, autorul romanului „Durerea e o făptură înaripată”

Vuong este un scriitor curajos. Merge la sursa durerii și creează un roman saturat de tânjire și suferință (…) Transformând emoționalul, visceralul, personalul în politic, el scrie un roman de neuitat – cu adevărat strălucitor –, o carte care urmărește să-și afecteze cititorii la fel de profund cum este afectat Little Dog nu doar de iubitul lui, ci și de persoana care l-a adus pe lume.

Viet Thanh Nguyen, TIME

Abordarea radicală a formei și combinația curajoasă de reflexii personale, rememorări istorice și explorare sexuală îl fac fără îndoială pe Vuong urmașul literar al lui Walt Whitman. Pornind de la o condiție cât se poate de marginală, a produs o operă lirică de descoperire de sine șocant de intimă și în mod pregnant universală.

Ron Charles, Washington Post
Ocean Vuong
Ocean Vuong
Autor

Ocean Vuong este autorul romanului de debut Pe pământ, suntem strălucitori o cli...

vezi autor