TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Paltonul cu gaică CV-MII-PALTCG-17-N-001
Vezi
galerie

Paltonul cu gaică

de Mihail Şişkin

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #249100

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mihail Șișkin s-a născut în 1961, la Moscova, iar după absolvirea Institutului Pedagogic de Stat a lucrat ca ziarist şi apoi ca profesor de germană şi engleză. La doar doi ani după debutul său literar, petrecut în anul 1993, cu volumul de scurte povestiri Urok kalligrafii, s-a stabilit în Elveţia, la Zürich, unde lucrează ca interpret pentru azilanţii vorbitori de limbă rusă.



Câștigătorul celor mai mari trei premii literare decernate în Rusia, Mihail Șișkin trăiește în prezent în Elveția. Critic al trecutului sovietic, dar și al actualului regim de la Kremlin, acest scriitor continuă marea tradiție a literaturii ruse, pe care o consideră o „formă netotalitară de existență a conștiinței în Rusia“.



Mihail Șișkin este unul dintre acei ruși care își părăsesc patria, aproape niciodată altceva decât o Rusie-închisoare, dar nu și rusa, unealta fundamentală a existenței lor ca scriitori. Tot în rusă au fost scrise și prozele și eseurile din acest volum, care are înfățișarea unui plonjeu realizat atât în adâncurile marii istorii, cât și în cele ale istoriei sale personale. Șișkin alcătuieşte, din fărâme de realitate, de experiențe umane și de evenimente politice, o țesătură densă și complexă care declanșează meditații despre traumă, despre adevăr și minciună, despre identitate și, firește, despre notorietatea literaturii sale. Acestea sunt doar câteva dintre temele acestei cărţi, firește, seducătoare, dar nu mai puțin seducătoare sunt poveștile în sine, nu mai puțin seducătoare sunt personajele şi nu mai puțin seducător este stilul, stilul lui Șișkin.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihail Şişkin

Traducător: Antoaneta Olteanu

Data apariției: mai 2017

Titlu original: Пальто с хлястиком

ISBN: 978-606-588-965-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 293

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: identitate

Mihail Şişkin
Mihail Şişkin
Autor

Mihail Şişkin s-a născut în 1961 la Moscova şi a absolvit Universitatea Pedagog...

vezi autor