TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Set Don Quijote de la Mancha (2 volume) (Carte pentru toți) LI-MDC-SDQDLM-20-N-001
Set Don Quijote de la Mancha (2 volume) (Carte pentru toți)
Vezi
galerie

Set Don Quijote de la Mancha (2 volume) (Carte pentru toți)

de Miguel de Cervantes

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #314461

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul 1

Considerată în unanimitate una dintre cele mai amuzante și, în același timp, tragice cărți care s-au scris vreodată, Don Quijote de la Mancha este o cronică a faimoaselor aventuri picarești ale nobilului cavaler rătăcitor Don Quijote și ale credinciosului său scutier, Sancho Panza. Împreună, cei doi călătoresc prin Spania secolului al XVI-lea în căutarea aventurii și a faptelor glorioase, înfruntând spirite, vrăjitori malefici, uriași și monștri, toate acestea fiind menite să omagieze frumusețea, noblețea și virtutea Dulcineei del Toboso, doamna inimii cavalerului.

Capodoperă a literaturii universale, strălucită satiră și reușită parodie a cărților de cavalerii, Don Quijote de Miguel de Cervantes este nu doar primul roman modern, este, de asemenea, o comedie savuroasă care continuă să încânte cititorii până în zilele noastre.

Volumul 2

Pesemne cea mai tradusă carte după Biblie, Don Quijote de la Mancha este și va rămâne un îndreptar de înțelepciune, curaj și vis nedestrămat. Moartea și convertirea umană a eroului pe patul de moarte nu înseamnă decât o repriză biologic impusă înainte de reluarea acțiunii sale revitalizante pe alte căi.

Ce a făcut don Quijote poate muri, dar ceea ce a spus el rămâne viu și apt de resurecție. E constatarea fundamentală ce se desprinde din meditațiile unui „om secret“, în vremuri de cumplită restriște, cum a fost Tudor Vianu.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Miguel de Cervantes

Traducător: Sorin Mărculescu

Data apariției: iulie 2020

ISBN: 978-606-336-254-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1664

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: aventură

 

Opinii editoriale

"La o mai dreaptă privire, fantasmagoriile lui don Quijote nu sunt rodul „nebuniei“ lui, ci mai curând „nebunia“ lui este o formă de luptă, un set de isprăvi cavalerești în încercarea de dezvrăjire a lumii, de acțiune încăpățânată împotriva permanentei falsificări a valorilor pozitive în mediul terestru. Îl văd pe don Quijote peregrinând veșnic pe pământ, în pofida tuturor, așa cum Isus coboară necontenit printre noi spre mântuirea noastră."

Sorin Mărculescu

"Cunoașterea lui Don Quijote de la Mancha, una din cele mai mari și mai triste opere din câte a creat geniul uman, i-ar înălța pe tineri, le-ar insufla gânduri mărețe, le-ar sădi în inimă marile probleme, contribuind la îndepărtarea minții lor de veșnicul și stupidul idol al mediocrității... Tocmai această carte, cea mai tristă dintre toate, trebuie s-o aibă cu el fiecare om la Judecata de Apoi."

F.M. Dostoievski
Miguel de Cervantes
Miguel de Cervantes
Autor

Miguel de Cervantes Saavedra s-a născut în 1547, în Alcalá de Henares, Spania. C...

vezi autor