TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fetiţa cu ochi albaştri PO-MIB-FETCOA-15-N-001
Vezi
galerie

Fetiţa cu ochi albaştri

de Michel Bussi

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #204485

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fenomenul editorial al anului 2012 în Franța


Un avion se prăbuşeşte în munţi cu numai două zile înainte de Crăciunul anului 1980. Dintre cei aproape o sută şaptezeci de pasageri, aparent nici unul nu mai trăieşte. Şi totuşi se întâmplă un miracol: este găsit în viaţă un bebeluş de numai trei luni. Doar că în avionul prăbuşit se îmbarcaseră două fetiţe de vârstă apropiată, iar vestea găsirii unui unic supravieţuitor devine motivul disputei şi încrâncenării dintre două perechi de bunici, ambele susţinând că fetiţa scăpată ca prin minune le este nepoată. Trăieşte Lyse-Rose de Carville sau Émilie Vitral? Cu certitudine, nimeni nu ştie. Copila e declarată o Vitral, însă îndoiala şi semnele de întrebare persistă. Optsprezece ani mai târziu, un detectiv angajat de Mathilde de Carville pretinde că a descoperit, în sfârşit, adevărul. Dar detectivul e găsit apoi mort, iar în carnetul în care îşi trecuse datele investigaţiei nu este notată şi concluzia ei. Începe astfel o cursă în care măştile cad una câte una, o anchetă neconvenţională, în care fiecare oră contează.

 

Mulți autori scriu extraordinar de bine, dar nu dau atenție poveștii, simplu pretext pentru cuvintele lor frumoase. Or, bucuria lecturii este tocmai  fii surprins de ceea ce citești. Nu caut numai -i ofer cititorului o călătorieîn maniera Agathei Christie. Preocuparea mea e -l uimesc, -l emoționezCărțile pe care le scriu sunt o reflexie a vieții.” - Michel Bussi

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michel Bussi

Traducător: Mădălin Roşioru

Data apariției: martie 2015

Titlu original: Un avion sans elle

ISBN: 978-973-465-175-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 408

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: anchetă, moarte

 

Opinii editoriale

Michel Bussi a preluat tonul marilor romane populare de la început de secol XX: scăpărător, inventiv, sprinten şi foarte bine susţinut.

Normandie Magazine
Michel Bussi
Michel Bussi
Autor

Michel Bussi s-a născut în 1965 la Louviers (Haute Normandie, Franţa) şi este sc...

vezi autor