TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lecții de italiană CV-MAS-LECIDI-21-N-001
Vezi
galerie

Lecții de italiană

de Marina Stepnova

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #371151

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O tulburătoare poveste despre viață și iubire, un roman despre maturizare și cumplitul preț care trebuie plătit pentru libertate, desfășurat atât pe fundalul unei Moscove contemporane depravate și cenușii, cât și în însorita Toscană.

 

Ivan Sergheevici Ogariov este medic de succes într-o clinică privată din Moscova anilor 2000. Pe dinăuntru însă, Ivan Sergheevici Ogariov urlă de durere. La patruzeci și doi de ani, duce o viață superficială și previzibilă: muncă până la epuizare, sex conjugal de carton, duminici și Revelioane la socri, cu salată de hering și piftie, apartament închiriat, trafic, plictis, Putin, un oraș depravat și străin. Cu rănile copilăriei sovietice sumbre și lipsite de iubire încă nevindecate, cu trauma armatei și a unui tragic accident mortal planând asupra lui, notorietatea, statutul și cei trei mii două sute șapte pacienți din baza de date nu reușesc decât să îi adâncească sentimentul pustiitor al lipsei de sens.

 

Până într-o zi, când totul în jur se prăbușește. Pentru că în cabinetul lui intră Malia, care, la cei douăzeci și patru de ani ai ei, e exuberantă, excentrică și își dorește doar să trăiască. Iubirea lor nebună îl smulge pe Ogariov din existența searbădă: bărbatul renunță la tot pentru a se abandona unei povești cu hoinăreli prin muzee europene, poezie, brânzeturi și vinuri vechi italienești, soare de Toscana și bucle arămii. Se înfruptă din viață și este hotărât să ocrotească fericirea nou descoperită împotriva a tot și a toate. Însă Malia alege altfel.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marina Stepnova

Traducător: Antoaneta Olteanu

Data apariției: martie 2021

Titlu original: Bezbozhny pereulok

ISBN: 9786064405999

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: identitate, iubire, libertate

 

Opinii editoriale

Să nu credeți că proza Marinei Stepnova se aseamănă cu goblenul tremurat al unei fetițe – măiestria și dexteritatea condeiului ne arată că această scriitoare poate înfășa un copil cu o mână și dezasambla o armă cu cealaltă.

Zahar Prilepin

Stepnova o duce pe Anna Karenina la psihoterapeut și, în schimb, se alege cu un personaj masculin care are curajul de a NU se arunca sub tren. Ceva între Doctor House și Doctor Jivago.

Tatiana Suhareva

Proza curge nemaipomenit de lin, rămânând până la capăt dezarmant de inefabilă.

Lisa C. Hayden
Marina Stepnova
Marina Stepnova
Autor

Marina Stepnova s-a născut în 1971 în orașul Efremov din regiunea Tula. A crescu...

vezi autor