TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Binevoitoarele LI-JLS-BINEVO-21-N-001
Binevoitoarele
Vezi
galerie

Binevoitoarele

de Jonathan Littell

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #371437

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dr. Max Aue este un familist convins și proprietarul unei fabrici de dantelă din Franța de după război. Este un intelectual pasionat de filosofie, literatură și muzică clasică. Dar este, de asemenea, fost ofițer de informații SS și asasin cu sânge-rece. A fost observator și apoi participant la atrocitățile naziste de pe frontul de Est, a fost prezent la asediul Stalingradului, în lagărele morții și, în cele din urmă, a fost martor la pierderea puterii de către naziști și la căderea Berlinului. Lumea lui a fost populată de Eichmann, Himmler, Göring, Speer și, desigur, de Hitler. Acum, Max își reevaluează propria viață cu o precizie rece; vorbește acum pentru a pune lucrurile la punct.

În Binevoitoarele, roman distins cu Premiul Goncourt și cu Marele Premiu al Academiei Franceze, Jonathan Littell ne face să retrăim ororile celui de-al Doilea Război Mondial de partea călăilor, prezentându-ne un personaj cum rareori ne-a fost dat să vedem: epopeea unei ființe străbătând istoria și propriul destin.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jonathan Littell

Traducător: Savin Vasile

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-33-6546-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1120

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: război

 

Opinii editoriale

Faptul că această poveste terifiantă, relatată de un personaj profund antipatic este atât de captivantă e o realizare excepțională… o mare operă de ficțiune literară, la care cititorii și specialiștii se vor întoarce încă mulți ani. Anthony Beevor, The Times De neuitat… magnific.

London Review of Books
Jonathan Littell
Jonathan Littell
Autor

Jonathan Littell (n. 10 octombrie 1967) este un scriitor care trăiește în Barcel...

vezi autor