TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Puritate PO-JOF-PURITA-16-N-001
Puritate
Vezi
galerie

Puritate

de Jonathan Franzen

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #245189

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După încheierea studiilor, tînara Purity „Pip” Tyler își vede marile speranțe năruindu-se sub apăsarea unei existențe nesigure. Săracă, derutată în carieră și stîngace în relațiile sociale, singurul ei reper este o mamă fragilă psihic, care trăiește izolată, sub un nume fals, refuzînd cu încapațînare orice referire la trecut și la tatăl lui Pip. Cînd i se ivește ocazia să lucreze pentru Proiectul Raza de Soare, un fel de WikiLeaks specializată în dezvăluirea de secrete cu miza mare, condusă din Bolivia de tulburatorul Andreas Wolf, Pip acceptă bucuroasă, ispitită de promisiunea că-și va regăsi tatăl. Și cum ilustrul Wolf, cel autoproclamat „aducător al luminii”, se îndrăgostește de ea, norocul pare să-i surîdă în sfîrșit. Curînd însă, Pip va descoperi că e doar un pion într-o urzeală complicată de secrete și minciuni, trădări și răzbunări, iubire, obsesie și moarte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jonathan Franzen

Traducător: Iulia Gorzo

Data apariției: iulie 2016

Titlu original: Purity

ISBN: 978-973-46-6174-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 624

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire, răzbunare, trădare

 

Opinii editoriale

Puritate face ceea ce trebuie să facă orice ficțiune: ne împinge să trecem de suprafața lucrurilor, să descoperim că iubirea poate să se năruie și că putem fi trădați de propriile convingeri. E fascinant să-l vezi pe Franzen înfruntîndu-și demonii, care nu sînt doar ai lui, ci ai fiecăruia dintre noi.”

Los Angeles Times

„Franzen a creat o instalație de secol XXI, extrem de captivantă și de provocatoare, inspirată de capodopera lui Charles Dickens, Marile speranțe…”

Booklist

Puritate ilustrează felul ingenios în care Franzen își construiește intrigile, talentul său de a conduce haosul vieții reale spre momente în aparență imprevizibile. De la observațiile rapide la reflecțiile profunde despre compromisurile morale ale jurnalismului, Puritate oferă o serie mereu provocatoare de perspective.”

The Washington Post
Jonathan Franzen
Jonathan Franzen
Autor

Jonathan Franzen (n. 1959) a crescut în Webster Groves, Missouri, o suburbie a o...

vezi autor