TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nimic, doar noaptea PO-JOW-NIMIDN-20-N-001
Nimic, doar noaptea
Vezi
galerie

Nimic, doar noaptea

de John Williams

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #323379

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Nimic, doar noaptea, romanul de debut al lui Williams, este un tur de forţă narativ ce descrie curgerea febrilă a unei zile din viaţa unui tânăr. Arthur Maxley are douăzeci şi patru de ani, a renunţat la facultate, locuieşte într-o casă cu apartamente de închiriat dintr-un oraş american şi este întreţinut de tatăl său. Pare decuplat de la realitatea din jur şi, cu toate că uneori iese în lume, e un însingurat. Fără prieteni, fără apropiaţi, unicul său refugiu este alcoolul. Mintea îi e tulburată, trăieşte la limita dintre raţiune şi nebunie şi este bântuit de o terifiantă dramă de familie din trecut, al cărei secret se dezvăluie treptat pe parcursul cărţii. O întâlnire cu tatăl său, de care s-a înstrăinat de ani buni, îi reînvie şi mai puternic amintirea tandră şi înceţoşată a mamei. În cele din urmă, o noapte de dans şi băutură într-un local select, unde o cunoaşte pe frumoasa Claire, determină o confruntare bruscă şi brutală cu propriile traume, ce precipită un deznodământ pe care cititorul nu îl va uita curând.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Williams

Traducător: Ariadna Ponta

Data apariției: decembrie 2020

ISBN: 978-973-468-312-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Universale
 

Opinii editoriale

„John Williams a scris Nimic, doar noaptea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe când se recupera în spital după prăbuşirea avionului său, în urma căreia majoritatea celor din echipaj au murit. De aceea – cum e uşor de înţeles – cartea este extrem de tensionată şi de febrilă şi se focalizează pe sentimentul de vinovăţie al supravieţuitorului în faţa violenţei făţişe... Scriitorul etalează un interes acut faţă de momentele de revelaţie. În Nimic, doar noaptea, el ne prezintă un astfel de moment sub forma unei epifanii întunecate.”

The Kenyon Review

„Geniul acestui scriitor american excepţional stă în faptul că arată cum vieţi care par din cale-afară de ciudate pot să se asemene foarte mult cu ale noastre.”

New Statesman
John Williams
John Williams
Autor

Scriitorul american John Williams s-a născut în 1922 în Clarksville, Texas. În t...

vezi autor