TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Camera lui Giovanni BB-JAB-CAMELG-18-N-001
Camera lui Giovanni
Vezi
galerie

Camera lui Giovanni

de James Baldwin

Id: #254685

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Publicat în 1956 și abordând subiecte-tabu la acea vreme, romanul Camera lui Giovanni a declanșat numeroase controverse. Nominalizată la National Book Award în 1957, a devenit în scurt timp o carte-cult, un manifest încă relevant al literaturii LGBTQ+. Plasată în Paris, topos emblematic al libertății individuale, Camera lui Giovanni vorbește despre vină și despre rușine, despre limitele autoimpuse și încercarea de a le conștientiza și depăși.

extinde
 

Detalii produs

Autor: James Baldwin

Traducător: Elena Marcu

Data apariției: iunie 2018

ISBN: 978-606-945-078-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 180

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Pentru că octombrie este luna istoriei LGBTQ, o (foarte scurtă) listă cu titluri reprezentative pentru comunitate. ...“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Complexitatea personajelor sale, forța prozei și importanța atemporală a temelor pe care le abordează fac din Baldwin un scriitor pe care să-l confrunți și pe care să-l admiri deopotrivă. Romanele sale explorează acele părți ale sinelui pe care majoritatea dintre noi încercăm să le ascundem.”
 

The Guardian

„De la Baldwin am învățat să pun sub semnul întrebării tot ceea ce pare incontestabil. Nimic nu este incontestabil, și cred că Baldwin m-a ajutat să-mi dezvolt foarte devreme în viață acest tip de flexibilitate, mentală și intelectuală, cu ajutorul căreia să pot judeca totul.”
 

Raoul Peck, regizorul filmului documentar I Am Not Your Negro

„Jimmy Baldwin a creat discursul american contemporan cu mult înainte ca americanii să-l poată înțelege. Și a făcut-o pentru ca noi să ne putem vorbi cu o intensitate emoțională inimaginabilă, să ne putem înțelege unii pe ceilalți la tempouri din ce în ce mai accelerate.”
 

Amiri Baraka

Poate fi considerată un antidot pentru frică și rușine, pentru limitările autoimpuse care ne blochează capacitatea de a iubi. Baldwin explorează transparențele și opacitățile intimității cu o finețe extraordinară. Camera lui Giovanni nu este doar o carte-cult, stilistic și tematic, ci și un manifest acronic al curajului.

 

Black Button
James Baldwin
James Baldwin
Autor

Născut în 1924 în Harlem, New York, James Baldwin este un romancier, eseist, dra...

vezi autor