TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestea cu elefantul vizirului PO-IVA-POVCEV-20-N-001
Povestea cu elefantul vizirului
Vezi
galerie

Povestea cu elefantul vizirului

de Ivo Andrić

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #308161

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La Travnik se instalează noul vizir, un tiran anonim, însetat de sânge. Curând, paşa îşi aduce, de pe tărâmuri îndepărtate, un elefant. Un animal neastâmpărat, care face prăpăd prin tarabele târgului, şi un simbol al puterii vizirului, care vrea să-i vadă pe locuitori îngenuncheaţi dinaintea lui. 

Povestea cu elefantul vizirului, care dă şi titlul volumului, nu este doar o parabolă despre rădăcina răutăţii omeneşti, ci o întreagă istorie a suferinţei popoarelor iugoslave aflate sub stăpânire otomană.

Sub masca unor snoave spuse la gura focului, povestirile din volumul lui Ivo Andrić abordează trecutul şi spiritualitatea comunităţii iugoslave, fie că discută despre temerile din preajma celui de-al Doilea Război Mondial, despre primele răbufniri de revoltă în râdul unor ţesătoare de covoare, despre corupţia autorităţilor sau meditează la îmbătrânire, la destinul tragic al femeii ori la micimea vieţii de artist.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ivo Andrić

Traducător: Voislava Stoianovici, Gellu Naum

Data apariției: februarie 2020

ISBN: 978-973-468-049-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Universale
Speciale >> Premiul Nobel
 

Opinii editoriale

„Marile poveşti istorice – şi nu există multe – nu sunt citite, în general, ca şi cum ar fi istorice. Simţi, citindu-le, că te afli în timpul şi spaţiul lor. Cât de uimitor, aşadar, să descoperi pe neaşteptate un maestru al genului, şi încă unul care se afla în văzul lumii de aproape şaizeci de ani: era 1961 când Ivo Andrić primea Premiul Nobel pentru Literatură.” 

The New York Review of Books

„Povestirile lui Andrić par simple, nişte fantezii distractive; însă, întocmai ca basmele bosniace, ele sunt deseori «mai adevărate decât adevărul însuşi»; iată cum ni se dezvăluie vasta înţelegere umană şi psihologică a autorului. O abordare luminoasă – şi încântătoare – a unor teme serioase.”

Kirkus Reviews
Ivo Andrić
Ivo Andrić
Autor

Ivo Andrić (1892-1975), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1961, es...

vezi autor
Gellu Naum
Gellu Naum
Traducător

Născut în 1915, Gellu Naum a studiat filozofia la București și Paris. La sfârșit...

vezi autor