TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Generalul armatei moarte 978-606-779-638-4
Vezi
galerie

Generalul armatei moarte

de Ismail Kadare

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #313048

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cel mai cunoscut roman al lui Ismail Kadare, tradus în peste 40 de țări, Generalul armatei moarte este o cutremurătoare poveste atemporală despre vinovăție – personală și colectivă – și destin, definitorie pentru  întreaga opera a scriitorului albanez. În 1983, a fost ecranizat în regia lui Luciano Tovoli, avându-i în distribuție pe Marcello Mastroianni, Michel Piccoli și Anouk Aimée.

 

La 20 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, un general italian este trimis în Albania pentru a recupera și repatria rămășițele soldațiilor căzuți în luptă. Ajuns acolo, întâlnește un general german sosit într-o misiune similară. Călătoria, proiectată într-o atmosferă onirică, în timpul căreia încearcă să își îndeplinească sarcina – o datorie de onoare față de cei care și-au pierdut viața –, se transformă într-o explorare de sine și o coborâre în infern.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ismail Kadare

Traducător: Marius Dobrescu

Data apariției: iunie 2020

ISBN: 978-606-779-638-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: umor, Al Doilea Război Mondial

 

Din blogul Cartepedia

Sorin Băiaș Sorin Băiaș

,,Generalul își adună soldații os cu os, dinte cu dinte. Alături de cortegiul său funebru - de preot și de gropari -, el îi caută cu anii pe cei ce s-au pierdut prin țărâna albaneză trimiși fiind de Mus......“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Ismail Kadare este cel mai important scriitor albanez din toate timpurile și unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani din zona de sud-est a Europei. Născut în anul 1936, la Gjirokastra, el......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Ceea ce impresionează de la început este ironia fină a autorului: generalul său italian nu e o caricatură. Are virtuți, principala fiind aceea că nu crede decât pe jumătate în misiunea lui; și mai multe defecte, mai ales acela de a manifesta o neașteptată indiferență pentru tot.”

Le Monde

„Uluitoare... cea mai bună carte a lui Kadare.”

The Guardian

„Obsedant, plin de umor amar și, în ultimă instanță, terifiant.”

The Times
Ismail Kadare
Ismail Kadare
Autor

Ismail Kadare s-a născut la Gjirokastra, în Albania, în 1936. A absolvit filolog...

vezi autor