TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Întoarcerea în Erewhon. O călătorie după douăzeci de ani întreprinsă de cel care a descoperit primul ţara şi de fiul său (Top 10+) PO-SAB-NNEOCD-21-N-001
Întoarcerea în Erewhon. O călătorie după douăzeci de ani întreprinsă de cel care a descoperit primul ţara şi de fiul său (Top 10+)
Vezi
galerie

Întoarcerea în Erewhon. O călătorie după douăzeci de ani întreprinsă de cel care a descoperit primul ţara şi de fiul său (Top 10+)

de Samuel Butler

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #371353

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Revenind după evadarea sa în urmă cu două decenii, eroul din Erewhon găseşte o ţară animată de suflul unui progres material pe cale de a se naşte şi cu numeroase dintre obiceiurile bizare din trecut mult schimbate, dar şi o ţară ce adoptase o nouă religie, populată de mituri şi credinţe contradictorii.

Spre surprinderea sa, află că în centrul religiei se află Fiul Soarelui, nimeni altul decît el însuşi, cel care fugise într-un balon – săvîrşind o minune – şi căruia urma să-i fie consacrat un templu. Aici îşi va regăsi fosta iubită cu care a avut un fiu despre care nu ştia absolut nimic şi tot aici va fi eroul unui şir de peripeţii care de care mai surprinzătoare, mai palpitante şi mai amuzante.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Samuel Butler

Traducător: Eugen B. Marian

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-973-46-8434-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: absurd, distopie

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Universale
 

Opinii editoriale

Erewhon şi Întoarcerea în Erewhon ne îngăduie să întrezărim, în liniile ei mari, mişcarea ironiei butleriene, cu traiectoriile ei specifice. O comparaţie cu Călătoriile lui Gulliver ale lui Swift ne va uşura stabilirea caracterului ei distinctiv. La Swift, ironia e devastatoare în efectele ei finale... La Butler, ironia nu mai e stăpînită de impulsuri demoniac-negative: ea vrea să sfîşie aparenţele obiectului, dar să-i elucideze esenţa, devenind astfel un mijloc de cunoaştere şi, prin aceasta, principiul unui echilibru moral, oricît de instabil. Cînd Swift urăşte, Butler se îndoieşte, cînd Swift e indignat, Butler e iritat, rîsului disperat al lui Swift îi corespunde rîsul întrebător al lui Butler.”

Matei Călinescu
Samuel Butler
Samuel Butler
Autor

Samuel Butler (1835−1902) s-a născut în Langar, Nottinghamshire, într-o familie...

vezi autor