TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O fecioară nesăbuită PO-IDS-O000FN-16-N-001
O fecioară nesăbuită
Vezi
galerie

O fecioară nesăbuită

de Ida Simons

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #245385

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un roman despre iluzia marilor prietenii

Bogat în elemente autobiografice, romanul O fecioară nesăbuită evocă scene din viața unei familii de evrei peregrinind în perioada interbelică prin Haga, Anvers și Berlin. Vocea care povestește este a lui Gittel, o fata de doisprezece ani pe care pasiunea pentru muzică o apropie de oameni, dar îi oferă și refugiu atunci cînd lumea din jur devine amenințătoare. Părinții ei se ciondănesc fără oprire, așa că, după fiecare ceartă mai serioasă, mama își ia fiică și se mută pentru cîteva săptămîni la rudele din Anvers. Gittel ajunge astfel să fie invitată de un fost prieten al tatălui ei să cînte la pian pentru Lucie, fiica lui de douăzeci și nouă de ani. Între cele două tinere pare să se lege o prietenie strînsă, însă Gittel își vede înșelată încrederea, ca din senin, în cel mai crud chip cu putință.

Scris cu vervă ironică și umor, romanul Idei Simons este povestea unei adolescente aflate în căutarea unui loc sigur în vremuri nesigure și într-o lume în care haosul e pe cale să se dezlănțuie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ida Simons

Traducător: Gheorghe Nicolaescu

Data apariției: iulie 2016

Titlu original: Een dwaze maagd

ISBN: 978-973-46-5817-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: interbelic, prietenie, trădare

 

Opinii editoriale

O fecioară nesăbuită este echivalentul olandez al lui Stoner, un mare roman al literaturii universale. Din discreţia stilistică a Idei Simons se naşte un umor de cele mai multe ori blînd, dar care se transformă uneori într-o muşcătoare ironie.” 

De Morgen

 „Romanul O fecioară nesăbuită ne vorbește, printre altele, și despre «fragila prietenie dintre două fete care trăiesc într-o comunitate evreiască».” 

Publishers Weekly

„O adevărată Jane Austen a anilor 1920. Romanul Idei Simons își păstrează încă farmecul.” 

Trouw