TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omul invizibil PA-HGW-OMUL0I-21-N-001
Vezi
galerie

Omul invizibil

de Herbert George Wells

Titlu apărut în colecția Serie de autor Herbert George Wells la Paladin

Id: #374952

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O prezență cel puțin neobișnuită tulbură liniștea unui sătuc englezesc – un străin acoperit de bandaje, cu o fire neprietenoasă și activități ce stârnesc curiozitatea localnicilor. Curând, ei descoperă că sub deghizarea sa se ascunde o descoperire științifică uluitoare: invizibilitatea.

 

În vreme ce se folosește de această putere în scopuri egoiste și malefice, bărbatul se desprinde treptat de umanitate, devenind un experiment moral eșuat.


Îndrăznind să viseze la o lume a progresului științific, H. G. Wells introduce o serie de teme literare ce revoluționează genul SF, prin opere ca Omul invizibilRăzboiul lumilorMașina timpuluiInsula doctorului MoreauPrimii oameni în Lună.


„Ideile mari și neobișnuite, care depășesc experiența noastră comună, au adesea mai puțină înrâurire asupra oamenilor decât faptele mărunte, concrete.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Herbert George Wells

Traducător: Antoaneta Ralian

Data apariției: iulie 2021

Titlu original: The Invisible Man

ISBN: 9786069000700

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,8x20,9 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Paladin

Teme: curiozitate, identitate

 

Din blogul Cartepedia

Sebastian Ionescu Sebastian Ionescu

,,V-ați întrebat vreodată cum ar fi să existe oameni invizibili printre noi? Ei bine, în această carte veți descoperi experiența tragică a unui cercetător strălucit în domeniul științei care a reușit să......“

citește mai mult
Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Într-un mod amuzant, mi-am dat seamă că știam o mulțime de lucruri despre acest roman (multe, cred, închipuite), fără să-l fi citit vreodată. Așa că noua ediție de la Editura Art a rezolvat dilema și......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Interesul romanului nu constă în conceptele sale științifice, ci în dezvoltarea strălucită a temei invizibilității. Dacă cineva ar putea fi invizibil, atunci ce s-ar întâmpla?”

Arthur C. Clarke

„Provocatoare și originală, cu un erou memorabil, deși neplăcut. O poveste care a fost și continuă să fie foarte influentă.”

Ian Gregoire

„Din aceeași galerie cu monstrul lui Frankenstein și Dracula, povestea unui om înnebunit de puterea de a deveni invizibil a fost răspândită pe scară largă după publicarea romanului lui H.G. Wells.” 

peoplesworld.org
Herbert George Wells
Herbert George Wells
Autor

Herbert George Wells (1866 - 1946) se naște într-un context științi­fic și spiri...

vezi autor
Antoaneta Ralian
Antoaneta Ralian
Traducător

Antoaneta Ralian (n. 24 mai 1924 - m. 26 noiembrie 2015), absolventă a Facultăţi...

vezi autor