TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
1984 | Ferma animalelor LI-GEO-198400-21-N-001
1984 | Ferma animalelor
Vezi
galerie

1984 | Ferma animalelor

de George Orwell

Id: #366908

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ascuns în măruntaiele Secției Documente din cadrul uriașului Minister al Adevărului, Winston Smith rescrie cu pricepere trecutul pentru a servi nevoilor Partidului. Totuși, el se revoltă în sinea lui împotriva lumii totalitare în care trăiește, ce pretinde ascultare absolută și îl controlează prin intermediul tele-ecranelor, care transmit și recepționează totul simultan, și al ochiului atent al Fratelui cel Mare, conducătorul simbolic al Partidului.

Apărută în 1949, capodopera distopică 1984 a lui George Orwell este probabil cea mai influentă carte din ultimii șaptezeci de ani, fiind inclusă de revista Time în lista celor mai bune 100 de romane în limba engleză ale secolului XX.

 

Când animalele asuprite de la ferma „Conacul” se revoltă împotriva stăpânului lor, domnul Jones, și preiau conducerea fermei, își imaginează că este începutul unei vieți de libertate și egalitate. Însă din rândul lor se ridică o elită vicleană și nemiloasă, condusă de porcii Napoleon și Snowball, care începe să preia controlul. Astfel, celelalte animale se găsesc prinse, fără speranță, în capcană, pe măsură ce o formă de tiranie este înlocuită cu alta.

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Orwell

Traducător: Mihnea Gafiţa

Data apariției: noiembrie 2022

Titlu original: 1984 | Animal Farm: A Fairy Story

ISBN: 978-606-33-9697-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: distopie

 

Opinii editoriale

„E aproape imposibil să vorbim despre propagandă, supraveghere, politici autoritare sau denaturări ale adevărului fără a cita din 1984... Este nu doar un eseu politic profund, ci și o operă de artă șocantă, sfâșietoare.”

The Atlantic

„Probabil romanul definitoriu al secolului XX, o poveste care rămâne veșnic actuală și contemporană.”

The Guardian

Ferma Animalelor este o fabulă politică plină de înțelepciune, de compasiune și de învățăminte pentru vremurile pe care le trăim.“

The New York Times
George Orwell
George Orwell
Autor

George Orwell (pseudonimul literar şi jurnalistic al lui Eric Arthur Blair) s-a...

vezi autor