TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Castelul (Carte pentru toți) LI-FRK-CASCPT-20-N-001
Castelul (Carte pentru toți)
Vezi
galerie

Castelul (Carte pentru toți)

de Franz Kafka

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #317391

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Într-o noapte de iarnă, protagonistul, numit K., sosește în sat cu însărcinări oficiale a căror natură și întindere urmează să i se comunice. Din acest punct, pentru K. începe o luptă de uzură ca să capete acces la autoritățile de la Castel, care l-au chemat, dar care acum sunt inaccesibile. Alianțele pe care K. și le face se transformă în atitudini de ostilitate după un mecanism care îi scapă.

Relația cu Frieda este mai întâi avantajoasă, dar, în cele din urmă, este aproape să-l distrugă. Ordinea socială, normele morale, sistemul relațiilor din sat se desfășoară după reguli neînțelese de K., dar care se raportează toate la același ocult, misterios, inaccesibil Castel. În timp ce K. face eforturi zadarnice să pătrundă tiparul de gândire și funcționare al micii societăți, iar cititorul simte frustrare și se revoltă în fața evoluției absurde a situației, sătenii sunt netulburați, convinși că totul merge exact așa cum trebuie să meargă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Franz Kafka

Traducător: Mariana Șora

Data apariției: august 2020

ISBN: 978-606-336-357-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

"Lupta lui K. cu birocrația este doar suprafața unei povești care plonjează în adâncurile suferinței, singurătății și nevoii de companie. Castelul este cea mai frumoasă și, probabil, cea mai emoționantă carte scrisă de Kafka."

The Guardian
Franz Kafka
Franz Kafka
Autor

Franz Kafka s-a născut în 1883 la Praga, într-o familie evreiască. A urmat Gimna...

vezi autor