TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cele patru colțuri ale inimii PO-FRS-CEPCAI-20-N-001
Cele patru colțuri ale inimii
Vezi
galerie

Cele patru colțuri ale inimii

de Françoise Sagan

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #323383

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Descoperit în manuscris de fiul romancierei, acest roman pune în scenă un subiect predilect al operei lui Françoise Sagan – un păienjeniş de tensiuni amoroase în sânul unei familii burgheze. Ludovic Cresson, fiul unui industriaş bogat, se reface după accidentul de maşină provocat de soţia sa, Marie-Laure, „sofisticată, incultă”, o femeie care acum îl tratează ca pe un handicapat, îndepărtându-l de ea. Când mama acesteia soseşte la reşedinţa lor de pe domeniul La Cressonnade, tânărul se îndrăgosteşte nebuneşte de ea. Inteligenţa, umorul, eleganţa cu care autoarea trece peste drame, toate acestea la un loc construiesc o experienţă tipic saganescă din care nu lipseşte nimic în acest roman bulversant.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Françoise Sagan

Traducător: Mădălina Ghiu

Data apariției: decembrie 2020

ISBN: 978-973-468-311-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Universale
Speciale >> Scriitori francezi
 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Așa cum se întâmplă în cazul majorității scriitorilor, și pe Francoise Sagan, „șarmantul monstruleț al Parisului”, a vizitat-o „Doamna cu coasa” pe când lucra la un nou roman, în două volume, dintre c......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Această carte (…) răspunde nevoii noastre de poveste, ce nu ne dă pace câteodată. Şi ne vorbeşte despre disperare cu rafinamentul de care avem nevoie atunci când ne afundăm să bem un coniac vechi într-un fotoliu de piele ce ne cunoaşte atât de bine, încât aproape că putem să dispărem în el. Şi tot această carte ne strecoară câteva sfaturi bune: nu trebuie, ne dojeneşte Sagan ca şi cum ne-ar fi greu să învăţăm odată lecţia, nu trebuie «niciodată să îi laşi pe ceilalţi să te uite sau să te desconsidere».”

Le Monde

„Este extraordinar că acest roman inedit al autoarei faimosului Bonjour tristesse a ieşit din coma în care intrase la rândul său [întocmai ca Ludovic Cresson, eroul cărţii]. E o poveste formidabilă, captivantă, abil (re)construită de fiul scriitoarei, Denis Westhoff, cu instrumentele delicate ale chirurgiei reparatorii. De aceea nu se observă nimic. În schimb, chiar spiritul lui Sagan hoinăreşte pe aici, mânat de un vădit entuziasm cu care dinamitează un munte de resentimente persistente şi se desparte de toţi (cu excepţia celor doi amanţi nesiguri şi puri), de sufletele lor jalnice, goale-goluţe, zgribulite şi scăldate în ipocrizie.” 

Le Parisien
Françoise Sagan
Françoise Sagan
Autor

Françoise Sagan (pseudonimul lui Françoise Quoirez, inspirat de numele prinţului...

vezi autor