TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Viţelul de aur (Top 10+)

Evgheni Petrov, Ilya Ilf
Colecții/Serii: Top 10+
"Viţelul de aur" este, alături de "Douăsprezece scaune", capodopera lui Ilf şi Petrov, un amestec de absurd, viziuni futuriste şi sensiblerii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-5116-0
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:
Vitelul de aur Vitelul de aur Evgheni Petrov
Viţelul de aur Viţelul de aur Evgheni Petrov

MAI MULTE DESPRE CARTE

"Viţelul de aur" este, alături de "Douăsprezece scaune", capodopera lui Ilf şi Petrov, un amestec de absurd, viziuni futuriste şi sensiblerii suprarealiste ce urmăreşte povestea lui Ostap Bender în hăţişurile birocratice ale Uniunii Sovietice. În parte anarhist cu alură donquijotescă, „mare strateg” autodeclarat, Ostap Bender îşi urmăreşte norocul: „...palmieri, femei, expresuri albastre, marea azurie, un vapor alb, un smoching aproape nepurtat, un lacheu japonez, o nevastă contesă, un biliard propriu, dinţi de platină, ciorapi necîrpiţi, bucate gătite cu unt adevărat şi, cel mai important, micii mei prieteni, gloria şi puterea pe care ţi-o dau banii”. Planurile lui paradoxale, visele burleşti şi proiecţiile fanteziste se alătură situaţiilor absurde pe care le creează întîlnirile cu semenii săi, şi ei lacomi, stupizi, burleşti, după caz.

Autor: Evgheni Petrov, Ilya Ilf
Traducător: Magda Achim, Tudor Muşatescu
Data apariției: ianuarie 2015
Editura: Polirom
Titlu original: Zolotoi telionok
Pagini: 440
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură rusă, roman, satiră, absurd, burlesc, anarhist, mare strateg, iluzii, afaceri, Rusia, bani, lăcomie
 • Ilya Ilf
  Autor
  Evgheni Petrov - Autor
  Evgheni Petrov (pseudonimul lui Evgheni Petrovici Kataev) s-a nascut la Odessa in 1903. A inceput sa scrie povestiri la indemnul fratelui sau mai mare, romancierul Valentin Kataev. Dupa moartea lui Ilf, Petrov a incetat sa mai scrie proza, limitindu-se la scenarii de film si articole. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost reporter de front; a murit intr-un accident de avion in iulie 1942, pe drumul de intoarcere din Sevastopolul aflat sub asediu....
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Evgheni Petrov
  Autor
  Ilya Ilf - Autor
  Ilya Ilf (pseudonimul lui Ilia Arnoldovici Fainzilberg) s-a nascut in 1897 la Odessa. In 1923 s-a mutat la Moscova, unde a obtinut un post de bibliotecar si a colaborat la diverse ziare si reviste umoristice. A incetat din viata in aprilie 1937, in urma unei tuberculoze contractate, se pare, in timpul calatoriei in Statele Unite ale Americii, pe care a facut-o alaturi de Petrov si care a reprezentat subiectul cartii lor America fara etaje.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

11 ianuarie 2013, Obsevator cultural - Elisabeta Lasconi
"Este bine-venită inițiativa Editurii Polirom de a republica romanele clasice – Vițelul de aur și Douăsprezece scaune de Ilf și Petrov, în ediție integrală, cu pasajele cenzurate la apariția lor în original."
The Times
"Cartea aceasta spune mai multe despre Rusia decît o duzină de tratate scrise de străini.”
"O carte prea amuzantă ca să fie publicată în Rusia.”(Textul reclamei ce anunță apariția primei ediții americane a Vițelului de aur)

Opinia cititorilor