TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Noapte la Lisabona PO-EMR-NOLLT1-19-N-001
Vezi
galerie

Noapte la Lisabona

de Erich Maria Remarque

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #263082

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Ne aflăm în anul 1942 – al Doilea Război Mondial a cuprins deja mare parte a Europei. Cu greu se mai poate găsi o cale de scăpare pentru cei prinşi de valul războiului.


Singurul gând ce însufleţeşte miile de refugiaţi, singura nădejde care ţine în viaţă generaţii întregi este visul de a fugi în America. În frămîntatul oraş Lisabona, unde speranţa libertăţii pâlpâie încă, un tânăr îşi lasă iubita la hotel şi încearcă să câştige la cazinou banii pentru două bilete cu care să se îmbarce pe vaporul către New York. Mai are în buzunar şaizeci şi doi de dolari, din care pierde mare parte. Deznădăjduit, părăseşte cazinoul şi rătăceşte pe străzi, riscând să fie arestat.


Aşa îl întâlneşte pe acela care, refugiat ca şi el, foloseşte – ca să scape de controlul nazist – un paşaport fals şi un nume de împrumut, Joseph Schwarz. Acesta îi propune un târg: trebuie să asculte povestea aventurii lui şi a iubitei, acum moartă, în schimbul celor două bilete de vapor către libertate. Deşi neîncrezător, tânărul acceptă, fără să ştie însă că hotărârea lui de-o clipă îi va schimba pentru totdeauna viaţa. Nici măcar nu-i trece prin cap că preţul unei nopţi în Lisabona va fi mult mai mare decât cîteva ore de răbdare în faţa poveştilor despre trecut.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Erich Maria Remarque

Traducător: Luminiţa Beimers

Data apariției: iunie 2019

Titlu original: Die Nacht von Lissabon

ISBN: 978-973-46-7869-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: război, Al Doilea Război Mondial, libertate

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Istoria oficială consideră că cel de-al Doilea Război Mondial a durat între 1 septembrie 1939 şi 2 septembrie 1945. În aceşti 6 ani au murit între 70 şi 85 de milioane de oameni, soldaţi şi civili; al......“

citește mai mult
Erich Maria Remarque
Erich Maria Remarque
Autor

Erich Maria Remarque s-a născut la 22 iunie 1898 în Osnabrück, Germania. În vrem...

vezi autor