TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Străin în căsnicie PO-EMK-STRINC-15-N-001
Străin în căsnicie
Vezi
galerie

Străin în căsnicie

de Emir Kusturica

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #241346

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Având drept fundal Bosnia-Herțegovina anilor ’70, înainte de destrămarea Iugoslaviei, spațiu în care domnește influența partidului, poveștirile lui Emir Kusturica descriu viață a trei tineri, Drăgan, Aleksa și Kosta. Inspirându-se din realul mărunt, Străin în căsnicie este o colecție de istorii cu teme dintre cele mai obișnuite: povești de familie, în care părinții și copiii intră inevitabil în conflict, povești de dragoste, uneori imposibile, povești în care ținerii se maturizează și încearcă să depășească granițele lumii „de acasa”. De la iubirea adolescentină la cea matură, care conduce spre mariaj, cu dramele și neînțelegerile lui, monografia cuplului se consumă în scurtmetraje pline de umor și de compasiune, iar spectatorii lui Kusturica-regizorul vor recunoaște detalii în care fantezia și întunericul coexistă, într-un decor inspirat din realismul magic.

În poveștile lui Emir Kusturica, părinții și copiii se înfrunta, se protejează, se iubesc, idealurile unora se confruntă cu himerele celorlalți. Impregnată de amintirile autorului, profund marcată de evenimentele din țara lui, fauna din Străin în căsnicie lasă să se întrevadă personaje viu colorate, când tragice, când burlești, în scene în care realul „pur și dur” se regăsește la graniță dintre fantastic și vis.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Emir Kusturica

Traducător: Mădălin Roşioru

Data apariției: septembrie 2015

Titlu original: Étranger dans le mariage

ISBN: 978-973-46-5510-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: conflict, iubire, pasiune, umor

 

Opinii editoriale

 „În textele lui, Emir Kusturica inventariază clipe de iubire și de nebunie, de disperare și violență în Sarajevo, Belgrad sau în sate din fosta Iugoslavie, de parcă ar dori să salveze, înainte ca Europa să fie nivelată, puțin din sufletul slav, căruia îi este portdrapel fervent. Găsești aici scatoalce, chercheliri, hlizit de voie, muzici cu aer cunoscut prin care paginile căpăta substrat vizual.”  

BibliObs
Emir Kusturica
Emir Kusturica
Autor

Emir Kusturica s-a născut în 1954, la Sarajevo, unde și-a petrecut copilăria și...

vezi autor