TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Generozitatea Zânei Mării BB-DEJ-GENEZM-19-N-001
Generozitatea Zânei Mării
Vezi
galerie

Generozitatea Zânei Mării

de Denis Johnson

Titlu apărut în colecția CTRL + F la Black Button Books

Id: #317962

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În acest volum postum, naratorii lui Denis Johnson sunt adesea blocați într-un spațiu în timp ce-și spun poveștile: masa din bucătărie, un centru de dezintoxicare sau chiar o închisoare. Imaginile gonesc una după alta, umorul erupe, personajele vorbesc deschis despre speranțele și limitările lor și în acest spațiu se produce un soi de alchimie, pe care o pot atinge doar cei mai buni dintre scriitori. Cititorul se simte purtat într-o călătorie, deși nu părăsește niciodată spațiile minimale ale naratorului. Toate personajele lui Johnson au defecte, de care sunt cel puțin semi-conștienți. Unii dintre povestitori sunt criminali, și mai mulți sunt alcoolici sau dependenți de droguri. Dar toți sunt profund umani și cititorul probabil că se va recunoaște câte puțin în fiecare dintre aceste povești.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Denis Johnson

Traducător: Anca Dumitrescu, Elena Marcu

Data apariției: 2019

ISBN: 978-606-900-317-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 156

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Universale
 

Opinii editoriale

"Nimeni n-a scris vreodată ca Denis Johnson. Nimeni n-a fost nici măcar aproape… Dar ne-a lăsat această carte formidabilă, aceste povești perfecte, ultimele cuvinte ale unuia dintre cei mai mari scriitori ai lumii."

NPR

"Proza lui Johnson debordează de energie creativă, deplasându-se de la o frumusețe la alta cu o grație incandescentă, uneori aproape haotică. Deși personajele sunt adesea îngenuncheate de bătăliile vieții, vocea narativă care le descrie călătoriile dă dovadă de o imaginație nemărginită în generozitate și vastitate."

Chicago Tribune

"Când scrie cu întreaga nesăbuință a forței sale, așa cum o face în aceste povești despre divorț, moarte și dublura lui Elvis Presley, cuvintele lui Denis Johnson dinamitează bariere, purtându-ne către acele teritorii stranii în care misterul ne face cu ochiul."

Maureen Corrigan

"Jonathan Franzen spunea că Dumnezeul în care vrea să creadă are simțul umorului și vocea lui Denis Johnson. Dacă ne-am alege zeii în același fel, am împărți o bancă cu Franzen în fața altarului prozei lui Johnson. Abilitatea sa de destructurare a suferinței prin umor este fără precedent."

Black Button
Denis Johnson
Denis Johnson
Autor

Scriitor, poet și dramaturg, Denis Johnson s-a născut la München, în Germania, u...

vezi autor