TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omul de ianuarie HF-DAM-OMULDI-15-N-001
Vezi
galerie

Omul de ianuarie

de David Mitchell

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #241853

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Omul de ianuarie, vocea lui Jason Taylor, un băiat de treisprezece ani din cel mai liniștit sat din Worcestershire, este la fel de puternică precum cea a lui Holden Caulfield din romanul De veghe în lanul de secară. La începutul anilor ’80, în Anglia încă bântuită de spectrul Războiului Rece, maturizarea lui Jason se petrece sub auspiciile întâmplărilor dramatice care pun stăpânire pe întreaga lume – e totodată vremea recesiunii lui Margaret Thatcher, a muzicii celor de la Duran Duran, a taberelor de țigani nomazi ajunși și în satul Black Swan Green –, o lume șocantă, greu de înțeles pentru un adolescent. Dar adevăratul război este pentru Jason cel de acasă, din mijlocul familiei pe cale să se destrame, și de la școală, unde luptele dintre băieți sunt dure și lasă urme adânci asupra unei firi contemplative și sensibile ca a celui care publică versuri sub pseudonim. De la prima dezamăgire trăită când fata de care se îndrăgostește, Dawn Madden, îi întoarce spatele, și de la culpa morală resimțită când provoacă, fără intenție, un accident grav, Jason e prins într-o serie de întâmplări care sfârșesc prin a-i schimba definitiv perspectiva asupra lucrurilor și chiar viața.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Mitchell

Traducător: Mihnea Gafiţa

Data apariției: noiembrie 2015

Titlu original: Black Swan Green

ISBN: 978-973-689-990-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 428

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, război, şcoală

 

Opinii editoriale

„Omul de ianuarie este De veghe în lanul de secară britanic, un nou triumf al lui David Mitchell, unul dintre cei mai importanți și cunoscuți scriitori contemporani.”

Kirkus Reviews

„David Mitchell a creat unul dintre cei mai inteligenți, îndrăzneți și amuzanți tineri naratori care s-au născut vreodată din paginile unui roman. Limbajul său mereu proaspăt, strălucitor îi aduce pe cititori înapoi în adolescența lor. Un roman încântător.”

The Boston Globe

„David Mitchell e un autor extrem de curajos și imaginativ. Ca în romanele lui Thomas Pynchon sau Herman Melville, când îl citești ai senzația că acoperișul literaturii s-a ridicat și ți se permite să te strecori înăuntru.”

Time
David Mitchell
David Mitchell
Autor

Scriitorul englez DAVID MITCHELL s-a născut în 1969, la Southport, Lancashire. Î...

vezi autor