TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mi se spune capucin (Top 10+) PO-DAH-MSSCT1-17-N-001
Mi se spune capucin (Top 10+)
Vezi
galerie

Mi se spune capucin (Top 10+)

de Daniil Harms

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #249383

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mi se spune capucin. Comandă acum cartea online scrisă de Vivian Erwood Robson  și apărută în colecția Top 10+ la editura Polirom.

„Trăia odată un ins roşcat, care nu avea ochi şi urechi. Nu avea nici păr, aşa că doar convenţional se spunea că‑i roşcat. Nu putea vorbi, căci nu avea gură. Nici nas nu avea. Nu avea nici măcar mîini şi picioare. Nici pîntece nu avea, nici spinare, nici şiră a spinării nu avea, nici un fel de măruntaie. Nu avea nimic ! Aşa că nu se ştie despre cine‑i vorba. Mai bine să nu mai vorbim despre el.” (Daniil Harms, Caietul albastru, nr. 10)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Daniil Harms

Traducător: Emil Iordache

Prefaţator: Emil Iordache

Data apariției: iunie 2017

ISBN: 978-973-46-6814-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,8x17,8 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: absurd

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Te-ai săturat de logică? S-ar putea să fii un capucin, și tu habar să nu ai. Și ar fi foarte posibil să nu ai nici mâini, nici picioare și nici măcar bănuiala că nu le ai. Mai bine uită-te în oglindă.......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Textul vietii-artei lui Harms s-a pastrat, s-a infiltrat printr-un canal subteran strimt si a provocat numeroase germinatii, atit literare, cit si existentiale, in cultura rusa postbelica, mai precis in acel segment al ei care, pina recent, era mai curind contracultura sau cultura underground-ului.” 

A.G. Gherasimova

In regnul lui Harms, corpul uman este supus unor dezmembrari fara limite. Totul poate fi rupt; capul, miinile, picioarele, urechile, narile, maxilarele etc., de parca autorul ar fi un copil dezechilibrat care-si distruge papusile. «Decapitindu-si» personajele, adica reducindu-le la starea de marionete, Harms isi delimiteaza sinecdotic o fauna care nu are legatura decit cu lumea lui. In aceasta lume, functionind numai vointa creatorului, se poate intimpla numai ce vrea el. Iar Harms, in virtutea unei predispozitii anume, a unei fatalitati, a decis sa construiasca aceasta lume ludica, dar nu si vesela.” 

Emil Iordache