TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Curtea miracolelor . Regele Cerșetorilor vol 2 DE-MZA-CMRCV2-16-N-001
Curtea miracolelor . Regele Cerșetorilor vol 2
Vezi
galerie

Curtea miracolelor . Regele Cerșetorilor vol 2

de Michel Zévaco, Andreea Popa

Id: #312038

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Regele cersetorilor. Volumul II: Curtea Miracolelor - Michel Zevaco
    Acest al 2-le a volum cu aventurile lui Tribulet vine sa dezlege putin cate putin esafodajul intrigilor. Trei personaje, rapite parintilor lor din frageda pruncie, isi vad destinele inteconectate si, in final, se reunesc dupa numeroase aventuri si rastunari de situatie dramatice. De la Paris la Fontainebleau, apoi Rambouillet, Curtea Miracolelor este un exceptional periplu al intrigilor si comploturilor de la curtea regelui Frantei, avandu-l in centru pe Tribulet, personaj real, bufon al regilor Louis XII si Francois I. 
     Fragment din roman:

 
    „Cu o seara inainte se petrecuse, la hanul Carol cel Mare, o intamplare care isi are locul ei in povestirea noastra.
    S-a vazut cum, pe timpul diminetii, inainte de a se intalni cu Gillette pe care voia s-o invite la vanatoare, Francois I daduse anumite ordine capitanului garzilor, Montgomery. Pe, de-o parte, calaretii trebuiau sa cutreiere imprejurimile orasului Fontainebleau, si pe de alta parte, la caderea serii, sa se cotrobaie prin toate hanurile si pensiunile sale. Aceasta dubla actiune avea ca scop sa-i aresteze pe Madeleine Ferron, pe Manfred si pe Lanthenay.
    In acest timp, Montgomery era pe punctul de a face cariera la curtea Frantei. Militarul nu era tocmai ceea ce numim un curtezan. Avea maniera lui de a curta, si asta consta in a cere persoanelor in stare sa-i fie de folos niste favoruri care nu pot fi cerute orisicui, chiar daca ii trada cu cea mai desavarsita indiferenta tocmai pe aceia care il sprijinisera.
    In ceea ce-l priveste pe rege, care dispunea pe deplin de titlurile nobiliare, de domenii si de functii bine platite, Montgomery hotarase sa-i cucereasca bunavointa dovedind un devotament fara margini si avand succes de fiecare data cand Francois I facea apel la acest devotament.
    Fara scrupule inutile, putin jenat de o constiinta de care nu se sinchisise vreodata sa-i adreseze cel mai mic repros, poate pentru ca ar fi avut prea multe sa-si reproseze, indemanatic, subtil, curajos, cu sange rece, Montgomery era modelul perfect al capitanului de garzi.
    Cand Francois I ii incredinta misiunea sa-i aresteze pe frumoasa doamna Ferron si pe cei doi cersetori, Montgomery lua lucrurile in serios. Prima sa grija a fost sa trimita stafete pe toate drumurile si in acelasi timp, isi pregati expeditia de noapte raspandind iscoade prin toate hanurile din Fontainebleau. Dar stafetele se intoarsera cu coada-ntre picioare."
extinde
 

Detalii produs

Autor: Michel Zévaco, Andreea Popa

Data apariției: ianuarie 2016

ISBN: 978-973-701-519-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 364

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Dexon

Michel Zévaco
Michel Zévaco
Autor

Michel Zévaco (născut în Corsica, Franța, în 1860), jurnalist anarhist și scriit...

vezi autor